Stiai ce pericole se ascund in lenjeria de pat? Iata cateva sfaturi pentru evitarea lor!

Stiai ce pericole se ascund in lenjeria de pat? Iata cateva sfaturi pentru evitarea lor!
Stiai ce pericole se ascund in lenjeria de pat? Iata cateva sfaturi pentru evitarea lor!

Este foarte important sa speli regulat lenjeria de pat. Se spune ca petrecem o treime din viata dormind.

Si daca tot petrecem o perioada atat de mare in dormitor este clar ca trebuie sa si fie curat. Sunt lucruri care se pot ascunde in lenjeria de pat, unele dintre ele la care nici nu te-ai fi gandit si care pot deveni o amenintare pentru sanatatea ta.

Lenjeria de pat si alergiile- Daca ti-ai pune lenjeria de pat la microscop aproape ca te-ai ingrozi.

Acarieni si alti daunatori microscopici traiesc, se inmultesc si mor in cearsafurile pe care tu dormi in fiecare noapte. Singura cale de a tine creaturile sub control este sa speli lenjeria de pat frecvent. In caz contrar vei dezvolta diverse alergii sau chiar ti se va slabi sistemul imunitar.

Printre cearsafuri vei mai gasi celule moarte de la propria piele. Milioane de astfel ce celule se pierd in fiecare zi si devin gustarea ideala pentru creaturile microscopice de care vorbeam mai sus.

Grasimile secretate de corp sunt absorbite de lenjeria de pat, la fel si transpiratia si alte fluide umane. La acestea se adauga firimiturile, mai ales in cazul in care esti genul de persoana care obisnuieste sa manance in pat.

Cat de des trebuie sa speli lenjeria de pat?

O data la luna nu este suficient pentru a indeparta problemele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Indicat este sa speli lenjeria de pat macar

o data la doua saptamani, daca nu chiar saptamanal. Pernele trebuie spalate de doua ori pe an. Acestea pot “cultiva” ciuperci si bacterii care cauzeaza diaree, astm sau bronsite. Daca nu ti-ai spalat niciodata pana acum pernele, ar fi bine sa te gandesti sa iti cumperi altele noi.

Cand ai grija de cineva bolnav lenjeria de pat trebuie schimbata zilnic. In acest fel ajuti si bolnavul sa se recupereze mai usor intr-un mediu protejat de germeni.

Cum se spala lenjeria de pat?

Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos in spalarea lenjeriilor de pat:

– asternuturile se spala separat de restul rufelor. Daca vrei sa le inalbesti in mod natural adauga un sfert de ceasca de suc de lamaie.

– cand speli la masina automata, nu o seta pe temperatura mai mare pentru ca se slabeste tesatura, ci pe o durata mai mare a programului.

– paturile se spala in apa rece si se storc la viteza mica.

– daca nu vrei sa speli paturile des, le poti curata cu aspiratorul.

– pernele trebuie aerisite frecvent. Le poti atarna pe sarma de rufe sau sa le lasi pe pervaz, cu fereastra deschisa.
Sursa: www:sfatulparintilor.ro






Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies