Stiai de ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti? Iata aici raspunsul

Stiai de ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti? Iata aici raspunsul

Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice.

 

"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr. Cornel Toader, medic priamr neurochirurg, pentru Stirile Pro TV.
La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade. Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.
"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.
Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului.
Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism. Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.

"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr. Cornel Toader, medic priamr neurochirurg, pentru Stirile Pro TV.

La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade. Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.



"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.

Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului. Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism. Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum i-a dat vestea cea mare Claudia Puican lui Armin Nicoară că va deveni tată? Cei doi își așteaptă primul copil, cu sufletul la gură! "Am început să plângem amândoi și nu ne venea să credem!"

Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști

Victor Cornea a plecat chiar în ziua de Crăciun. Reacția Andreei Bălan, după anunțul lui public

Arnold Schwarzenegger revine pe marele ecran în rolul lui Moș Crăciun

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Cine este și câți ani are Damla Sönmez, care joacă rolul Dilruba în noul serial "Aziz"! Iată cum arată celebra actriță la început de carieră în urmă cu două decenii

VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat