Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice.
"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr.
La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade. Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.
"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.
Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului. Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism. Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro