Acest preparat poate fi servit alaturi de orice tip de friptura. Merge de minune cu peste, vita sa pui.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
170 g de unt nesarat
Sare de mare si piper negru proaspat macinat
2 cepe taiate marunt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O legatura de patrunjel
verde, taiat maruntMod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adauga sare si pune oala pe foc. Lasa sa fiarba pentru 10-15 minute.
Scurge cartofii de apa si decojeste-i si raceste-ti sub un jet de apa rece. Taie cartofii in cubulete.
Intr-o tigaie mare topeste 30 g de unt si prajeste un sfert din cartofi pana cand acestia capata o culoare aurie, cam 6 minute.
Transfera cartofii pe o farfurie si procedeaza la fel si cu restul cartofilor.Intr-o alta tigaie, topeste ultimele 50 g de unt si caleste ceapa pentru 5 minute. Adauga si cartofii si amesteca bine.
Pune apoi amestecul de ceapa si cartofi intr-o tava de copt si aseaza tava in cuptor pentru 10 minute.
Cartofii se servesc cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Sursa food52.com