Stii cum se prepara cartofii a la Lyonnaise? Uite cat este de simplu

Stii cum se prepara cartofii a la Lyonnaise? Uite cat este de simplu

Acest preparat poate fi servit alaturi de orice tip de friptura. Merge de minune cu peste, vita sa pui.

 

Ingrediente:
1 kg de cartofi
170 g de unt nesarat
Sare de mare si piper negru proaspat macinat
2 cepe taiate marunt
O legatura de patrunjel verde, taiat marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adauga sare si pune oala pe foc. Lasa sa fiarba pentru 10-15 minute.
Scurge cartofii de apa si decojeste-i si raceste-ti sub un jet de apa rece.
Taie cartofii in cubulete.
Intr-o tigaie mare topeste 30 g de unt si prajeste un sfert din cartofi pana cand acestia capata o culoare aurie, cam 6 minute. Transfera cartofii pe o farfurie si procedeaza la fel si cu restul cartofilor.
Intr-o alta tigaie, topeste ultimele 50 g de unt si caleste ceapa pentru 5 minute.
Adauga si cartofii si amesteca bine.
Pune apoi amestecul de ceapa si cartofi intr-o tava de copt si aseaza tava in cuptor pentru 10 minute.
Cartofii se servesc cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Sursa food52.com

Ingrediente:

1 kg de cartofi

170 g de unt nesarat

Sare de mare si piper negru proaspat macinat

2 cepe taiate marunt

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

O legatura de patrunjel verde, taiat marunt

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.

Pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adauga sare si pune oala pe foc. Lasa sa fiarba pentru 10-15 minute.

Scurge cartofii de apa si decojeste-i si raceste-ti sub un jet de apa rece. Taie cartofii in cubulete.

Intr-o tigaie mare topeste 30 g de unt si prajeste un sfert din cartofi pana cand acestia capata o culoare aurie, cam 6 minute.

Transfera cartofii pe o farfurie si procedeaza la fel si cu restul cartofilor.

Intr-o alta tigaie, topeste ultimele 50 g de unt si caleste ceapa pentru 5 minute. Adauga si cartofii si amesteca bine.

Pune apoi amestecul de ceapa si cartofi intr-o tava de copt si aseaza tava in cuptor pentru 10 minute.

Cartofii se servesc cu patrunjel proaspat presarat deasupra.

Sursa food52.com

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte