Trebuie sa profiti de fructele de vara care se gasesc inca pe piata.
Poti sa incepi sa-ti faci provizii de fructe congelate pentru sezonul rece, asa ca nu mai sta pe ganduri. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca unele fructe nu pot fi congelate: pepenele, portocalele, lamaile, strugurii, merele.
Atunci cand congelezi fructe, trebuie sa tii cont de anumite reguli.
1. Spala fructele sub un jet de apa rece.
2. Taie fructele in functie de felurile de mancare in care doresti sa le folositi.
3. Asaza fructele spalate, uscate si taiate pe o tava acoperita cu hartie de copt. Evita sa le suprapui, acest lucru le va impiedica sa inghete individual.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
4. Asaza tava in congelator si tine fructele pana cand ingheata (aproximativ 4 ore).
5. Baga fructele in pungute speciale pentru congelat, incercand sa lasi cat mai putin aer in interiorul pungii.
6. Pune etichete cu numele si cantitatea pe fiecare punguta pentru a va fi mai usor.
7. Fructele congelate rezista cel putin 3 luni, iar, in general, nu este nevoie sa fie decongelate pentru a fi folosite.
Sursa: gustos.ro