Prepara o reteta de vafe bogata in fibre si saraca in grasimi!
Ingrediente:
200 g de faina integrala
120 g de fulgi de ovaz
2-3 g de praf de copt
2-3 g de bicarbonat de sodiu
Sare
350-360 ml de lapte fara grasimi
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2 albusuri de ou
40 g de zahar brun
15 ml de ulei vegetal
Fructe de padure
Sirop
de artarMod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Pregateste o foaie de hartie de copt pe care sa pulverizezi putin ulei de gatit.
Intr-un bol mare amesteca faina, fulgii de ovaz, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adauga si putina sare.
Intr-un bol mediu amesteca laptele, albusurile de oua, zaharul brun si uleiul vegetal.
Adauga continutul bolului in amestecul de faina si amesteca bine pana cand aluatul se omogenizeaza.
Pune aluatul in aparatul de facut vafe, pregatit in prealabil. Dupa ce vafele sunt facute, aseaza-le intr-o tava cu hartia de copt pregatita si pune-le la cuptor pentru a le pastra calde.
Intr-o oala amesteca fructele de padure si siropul de artar. Pune oala la foc mediu si amesteca pentru 5 minute.
Serveste vafele cu acest sos.
Sursa www.lipstiq.com