Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!

Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!
Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!

Chef Doru Serban a dezvaluit o eteta usoara de sushi la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ este de 70 de lei pentru opt persoane.
Ingrediente
Un pachet foi de alge
500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
50 ml otet
O lingurita zahar
Un praf consistent de sare
Pentru umplutura:
500 g file proaspat de peste fara piele
Un castravete lung
Un
ardei ardei kapia
Pentru servit:
100 ml  sos de soia
Ghimbir murat
Wasabi pasta
Mod de preparare
Orezul se spala foarte bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute.
Intr-o oala cu capac greu, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fert se lasa focul mic, apoi se fierbe inca 15
minute.
Se stinge focul si se lasa sa se inmoaie timp de 15 minute.  Nu se da capacul jos pana cand orezul nu este odihnit. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.
Pe o foaie de alga, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se aseaza fasii de peste, de castravete, ardei kapia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus.
Se pune deoparte pana cand toate rulourile sunt gata, se taie in bucati de maxim 2 cm, apoi se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

Costul estimativ este de 70 de lei pentru opt persoane.

Ingrediente

Un pachet foi de alge 
500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
50 ml otet
O lingurita zahar
Un praf consistent de sare

Pentru umplutura:

500 g file proaspat de peste fara piele
Un castravete

lung 
Un ardei ardei kapia 

Pentru servit:

100 ml  sos de soia
Ghimbir murat
Wasabi pasta

Mod de preparare

Orezul se spala foarte bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute.

Intr-o oala cu capac greu, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fert se lasa focul mic, apoi se fierbe inca 15 minute. Se
stinge focul si se lasa sa se inmoaie timp de 15 minute.  Nu se da capacul jos pana cand orezul nu este odihnit. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.

Pe o foaie de alga, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se aseaza fasii de peste, de castravete, ardei kapia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus. 


Se pune deoparte pana cand toate rulourile sunt gata, se taie in bucati de maxim 2 cm, apoi se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies