Alina Laufer a preparat un desert frantuzesc delicios la "Draga mea prietena".
Ingrediente
5 mere (aprox 800 g)
100 g zahar
500 g aluat de foietaj congelat (decongelat in prealabil)
100 ml lichior (optional)
Vanile
50 g unt
Mod de preparare
Curatati merele, scoateti cotoarele si taiati-le in jumatate.
Puneti o tava pt cuptor pe foc, la foc mediu si adaugati zaharul, apa si vanilia. Lasati pana se formeaza un caramel. Odata ce caramelul s-a facut, puneti merele.
Gatiti-le timp de 5 min, pana ce merele se inmoaie putin. Luati de pe foc si aranjati aluatul deasupra, avand grija sa astupati bine marginile. Coaceti tarta timp de 20-30 de minute.
Dupa ce o scoateti din cuptor, asezati o farfurie sau un fund de lemn deasupra si intoarceti tarta, avand grija sa nu varsati caramelul, care este extrem de
fierbinte. Dupa ce se raceste cateva minute, puteti sa o serviti cu frisca sau inghetata deasupra.
Ingrediente
5 mere (aprox 800 g)
100 g zahar
500 g aluat de foietaj congelat (decongelat in prealabil)
100 ml lichior (optional)
Vanile
50 g unt
Mod de preparare
Curatati merele, scoateti cotoarele si taiati-le in jumatate.
Puneti o tava pt cuptor pe foc, la foc mediu si adaugati zaharul, apa si vanilia. Lasati pana se formeaza un caramel. Odata ce caramelul s-a facut, puneti merele.
Gatiti-le timp de 5 min, pana ce merele se inmoaie putin. Luati de pe foc si aranjati aluatul deasupra, avand grija sa astupati bine marginile. Coaceti tarta timp de 20-30 de minute.
Dupa ce o scoateti din cuptor, asezati o farfurie sau un fund de lemn deasupra si intoarceti tarta, avand grija sa nu varsati caramelul, care este extrem de fierbinte.
Dupa ce se raceste cateva minute, puteti sa o serviti cu frisca sau inghetata deasupra.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro