Alina Laufer iti spune care este cea mai simpla metoda de a face tiramisu.
Ingrediente
3 oua
Piscoturi
Cafea expresso
Zahar
Un varf de sare
500 g mascarpone
Cacao
Mod de preparare
Spalati ouale foarte bine cu apa si detergent de vase( pt a inlatura pericolul de a contacts salmonella).
Bateti galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana se albesc si zaharul se dizolva.
Bateti albusurile cu putina sare pana se formeaza o spuma tare (daca ridicati castronul deasupra capului, nu cade) dupa care adaugati 3 linguri de zahar si bateti pana ce zaharul se dizolva.
Incorporati mascarponele in crema de galbenusuri, dupa care incorporati albusurile batute, putin cate putin, amestecand cu ajutorul unui tel, de sus in jos, ca sa nu se lase.
Faceti o cafea expeesso tare, dupa care puneti apa rece (o parte de cafea, o parte apa). Cafeaua trebuie sa fie rece in clipa in care inmuiati piscoturile.
Cel mai bine este sa aranjati prajitura in portii individuale in caserole mici sau pahare, dar daca doriti, o puteti monta si in tava.
Cand incepeti sa montati prajitura, prima data, puneti pe fundul vasului un strat de crema, pt ca altfel se vor lipi piscoturile.
Inmuiati piscoturile timp de o secunda in expresso, doar pe jumatate, cu partea neglazurata cu zahar in jos.
In clipa in care le asezati in vas, puneti-le invers, cu partea glazurata in jos. Astfel, nu vor absorbi prea multa cafea. Vrem sa dam impresia unui blat pufos, nu sa musteasca de cafea.
Asezati straturi de crema si straturi de piscoturi, pana terminati crema.
Pudrati cu cacao si lasati la frigider minim 8 ore, de preferat peste noapte.
Ingrediente
3 oua
Piscoturi
Cafea expresso
Zahar
Un varf de sare
500 g mascarpone
Cacao
Mod de preparare
Spalati ouale foarte bine cu apa si detergent de vase( pt a inlatura pericolul de a contacts salmonella).
Bateti galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana se albesc si zaharul se dizolva.
Bateti albusurile cu putina sare pana se formeaza o spuma tare (daca ridicati castronul deasupra capului, nu cade) dupa care adaugati 3 linguri de zahar si bateti pana ce zaharul se dizolva.
Incorporati mascarponele in crema de galbenusuri, dupa care incorporati albusurile batute, putin cate putin, amestecand cu ajutorul unui tel, de sus in jos, ca sa nu se lase. Faceti
o cafea expeesso tare, dupa care puneti apa rece (o parte de cafea, o parte apa). Cafeaua trebuie sa fie rece in clipa in care inmuiati piscoturile.
Cel mai bine este sa aranjati prajitura in portii individuale in caserole mici sau pahare, dar daca doriti, o puteti monta si in tava.
Cand incepeti sa montati prajitura, prima data, puneti pe fundul vasului un strat de crema, pt ca altfel se vor lipi piscoturile.
Inmuiati piscoturile timp de o secunda in expresso, doar pe jumatate, cu partea neglazurata cu zahar in jos.
In clipa in care le asezati in vas, puneti-le invers, cu partea glazurata in jos. Astfel, nu vor absorbi prea multa cafea. Vrem sa dam impresia unui blat pufos, nu sa musteasca de cafea.
Asezati straturi de crema si straturi de piscoturi, pana terminati crema.
Pudrati cu cacao si lasati la frigider minim 8 ore, de preferat peste noapte.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro