Ştirile Kanal D şi Asociatia BookLand vin în sprijinul copiilor care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie de renovare

Ştirile Kanal D şi Asociatia BookLand vin în sprijinul copiilor care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie de renovare
Ştirile Kanal D şi Asociatia BookLand vin în sprijinul copiilor care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie de renovare

În reportajul de astăzi, difuzat în jurnalul de seară al Kanal D, echipa Ştirilor ajunge la Balomiru de Câmp, in judetul Alba

Știrile Kanal D și Asociația BookLand continuă în acest an campania "Se sună de schimbare!", ce vine în sprijinul copiii care învață în școlile rurale românești, cele mai afectate de lipsa fondurilor din educație sau de nepăsarea autorităților. În România anului 2023 există în continuare sute de școli cu toalete în curte, iar peste 20% dintre instituțiile de învățământ nu au autorizații de funcționare. Multe dintre școlile din mediul rural sunt un pericol pentru elevii care le calcă pragul.

E o realitate îngrijorătoare asupra căreia Știrile Kanal D atrag atenția, în același timp încercând să vină în întâmpinarea copiilor, care au dreptul la educație.

             Alături de Asociația BookLand, Știrile Kanal D au pornit și anul acesta prin țară pentru a schimba în bine viitorul unor copii. În județul Alba, într-o comunitate parcă ruptă de lume, Ceru-Băcăinți, Gabriela Ghizel, reporterul Știrilor Kanal D, i-a cunoscut pe unii dintre elevii comunei și a vizitat școala din Balomiru de Câmp (n.r.

– scoală unde învață copiii din Ceru-Băcăinţi), care beneficiază de renovare, prin eforturile Asociației BookLand și ale susținătorilor acesteia.

 

Aflată în urmă cu un an într-un stadiu avansat de degradare, școala a intrat în proces de renovare, pentru ca în acest noul an școlar elevii să aibă parte de condiții normale, care să le permită să îşi  construiască un viitor. Școala acesta este doar un exemplu că se poate și că oamenii pun umărul atunci când autoritățile sunt depășite sau indiferente.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Povestea emoționantă spusă astăzi, la Știrile Kanal D de la ora 19:00, este cea a lui Ionuț, copilul isteț și talentat, care își dorește să învețe într-o școală normală; o poveste asemănătoare cu a altor mii de copii din România.

           Toţi cei care îşi doresc să contribuie la bucuria copiilor în noul an școlar pot trimite un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, și dona astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educație. Sumele strânse vor merge către Asociația BookLand, care le va direcționa spre școlile din mediul rural ce au nevoie de renovare.

           Donaţia poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.

 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

           În perioada 2020-2023, prin programul de "Renovare școli în mediul rural" al Asociației BookLand, au fost sprijinite 68 de școli din satele României, de care beneficiază peste 15.000

de copii anual.  Iar anul acesta, Asociația BookLand renovează încă 10 școli din 9 județe.

           Nu pierdeți, începând de astăzi, în fiecare seară, de la 19:00, o serie de reportaje emoţionante realizate de Ştirile Kanal D,  în diferite sate şi comune din România, unde școala are nevoie de ajutor pentru a-şi putea primi, în condiții decente, noi generații de copii.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies