80% din femeile cu care discut vor sa slabeasca, iar majoritatea sunt mereu la dieta.
Strategii care sa te ajute sa mentii un numar de kilograme in acord cu bioindividualitatea ta:
1. Mentine valori stabile ale glicemiei in sange.
Zaharul dauneaza grav sanatatii! Din orice unghi ai privi situatia, zaharul face ravagii in corp.
Sfat: Asigura-te ca alimentatia ta are la baza alimente cu indice glicemic scazut, cat mai putin procesate si, de preferat, cu maxim 2-3 ingrediente. Corpul tau va primi mai multa energie cu eliberare pe termen lung si va munci mai putin ca sa o obtina.
2. Evita cafeaua si alcoolul.
Ambele “ajuta” la instalarea dereglarilor hormonale. Cresc adrenalina si nivelul estrogenilor in corp, au PH scazut si corpul tau munceste suplimentar pentru a le neutraliza.
3. Probiotice si enzime.
Secretul unei digestii bune sta in calitatea bacteriilor din intestine si a bagajului enzimatic pe care se bazeaza corpul tau pentru a duce digestia la bun sfarsit.
Sfat: Suplimentarea cu probiotice si enzime poate fi o strategie buna pentru tine.
Ai in vedere ca probioticele sa aiba cat mai multe bacterii active si enzimele sa aiba neaparat si pancreatina. Alimente de introdus ar fi: papaya, ananasul, usturoiul, ghimbirul, graul incoltit, zeama de varza si chefirul.
4. Asigura-ti somnul necesar
Somnul nu e un moft al corpului tau! In timpul ce tu dormi, celulele tale au treaba: regenereaza, curata corpul de celulele de care nu mai are nevoie, aduna reziduurile si toxinele, pregateste astfel detoxifierea si pune pe “mute” conversatia nesfarsita dintre amigdala si suprarenale!
Sfat: Incearca sa te culci in jurul orei 22:00. Somnul iti curata emotiile, gandurile toxice si stresante, nu degeaba se spune ca mai bine dormi inainte de a lua o decizie importanta.
5. Fa curat in alimentatia ta si respecta regula fructelor.
Elimina produsele procesate (moarte), fara valoare nutritiva. Gandeste-te ca, daca e ultra procesat, alimentul are foarte putina valoare pentru corpul tau. “Ciuguleala” alimentelor nu este o solutie.
Sfat: Incearca sa mananci 3, maxim 5, mese pe zi, dar cu alimente vii si bogate in nutrienti. Fructele se mananca intotdeauna inainte de masa sau ca masa separata.
Sursa: donna-medicalcenter.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro