Stresul afecteaza organismul! Iata ce boli poate provoca

Stresul afecteaza organismul! Iata ce boli poate provoca
Stresul afecteaza organismul! Iata ce boli poate provoca

Ritmul alert, grijile zilnice, sarcinile de la serviciu - toate duc la acumluarea stresului in organism. In timp, insa, starea permanenta de agitatie si tensiunile nervoase afecteaza corpul in diferite moduri. Uite cum!

Apar probleme la nivelul tenului

Acneea, psoriazisul, eczemele, dermatitele si iritatiile sunt semne care arata ca organismul tau este foarte stresat.

Duce la aparitia problemelor digestive

In termeni populari, nervii la stomac actioneaza in mod negativ asupra sistemului digestiv. Acestia pot declansa aparitia crampelor abdominale, a gastritei sau a ulcerului peptic. In plus, stresul poate da stari de greata, influentand totodata greutatea corporala.

Poate declansa aparitia diabetului

Stresul duce la cresterea cantitatii de insulina produsa de pancreas. Astfel, exista un risc mai mare de a suferi de diabet, de obezitate sau de afectiuni ale vaselor de sange.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ataca sistemul imunitar

Cu cat esti mai stresata, cu atat corpul tau este mai slabit, ceea ce inseamna ca esti mai vulnerabila in fata infectiilor.

In plus, perioadele de convalescenta dureaza mai mult cand organismul este supus unor situatii stresante.

Nu in ultimul rand, un sistem imunitar precar favorizeaza aparitia inflamatiilor in corp, cauzand in timp diverse boli cronice.

Scade puterea de concentrare

La stres si la nervi, creierul nu mai poate functiona la parametri normali. De aceea, poti acuza probleme de concentrare, episoade depresive, stari de anxietate si chiar atacuri de panica.

Creste presiunea arteriala

Cand organismul este in stare de alerta, sangele circula mai repede prin vene. Din aceasta cauza, creste presiunea arteriala si, implicit, riscul de a suferi de infarct, atact cerebral vascular sau ateroscleroza.

Cauzeaza sindromul colonului iritabil

In perioadele de stres, corpul nu mai poate asimila in intestine substantele necesare pentru buna functionare a lor, ceea ce inseamna ca exista un risc mai mare de a suferi de boli inflamatorii, precum sindromul colonului iritabil.

Reduce gradul de fertilitate

Excesul de stres din organism poate reduce canitatea de testosteron sau de estradiol, doi hormoni care au un rol important in procesul de reproducere. Cantitatile reduse ale acestor doi hormoni scad si apetitul sexual.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies