Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.
Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate. Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul impacteaza foarte mult sanatatea pielii, dar poate fi combatut prin mici schimbari in stilul de viata. Stresul apare sub forma cosurilor, cearcanelor, zonelor inrosite, cat si a pielii cu aspect obosit si lipsit de stralucire.

Pielea se inflameaza si pari mai in varsta decat esti.

Citeste si: Alimente pentru hidratarea pielii. Ce trebuie să mâncați, pentru a avea un ten perfect

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Alege o dietă bogată în antioxidanți

Daca iti doresti sa ai o piele care nu este afectata de stres, trebuie sa ai o abordare holistica.

Asta inseamna schimbari in dieta ta, prin includerea de alimente sanatoase si superalimente. Daca mananci mai multe alimente bogate in antioxidanti, de genul fructelor si legumelor intens colorate, i un aport adecvat de zinc, ce poate fi regasit in carnea rosie, midii, seminte si oua, si consumi acizi grasi esentiali din peste sau alge, poti preveni efectele stresului asupra organismului. Nu uita sa adaugi in farfuria ta superalimente, printre care afine, lamai, patrunjel, broccoli, ceai verde, oua, avocado, seminte si nuci.

Include produse cosmetice care conțin ingrediente active

Pe langa schimbarea dietei, poti contribui la reducerea stresului facand sport regulat si practici de relaxare, de genul meditatiei ori exercitii de respiratie. In plus, este necesar sa adopti o rutina zilnica de ingrijire a pielii cu ingrediente eficiente. Acestea vor avea rol de stimulare a circulatiei, cresterea nivelului de hidratare si vor regla productia de sebum si preveni pigmentarea pielii.

Pentru ingrijirea pielii poti apela la acidul hialuronic, niacinamide, retinol, vitamina C si alfa si beta hidroxi acizi.

Limitează consumul de zahăr

Daca iti doresti sa ai o piele cat mai frumoasa, limiteaza consumul de zahar. Prea mult zahar duce lacresterea insulinei, care provoaca inflamatie in organism si imperfectiuni la nivelul pielii. In plus, mai putin zahar inseamna o crestere a calitatii colagenului si elastinei in piele, care duc la estomparea liniilor fine si a ridurilor, cat si la o piele mai ferma.

Vei descoperi astfel ca pielea ta este mai sanatoasa si mai curata in doar 7 zile de la eliminarea zaharului din consum.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies