Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.
Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate. Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul impacteaza foarte mult sanatatea pielii, dar poate fi combatut prin mici schimbari in stilul de viata. Stresul apare sub forma cosurilor, cearcanelor, zonelor inrosite, cat si a pielii cu aspect obosit si lipsit de stralucire.

Pielea se inflameaza si pari mai in varsta decat esti.

Citeste si: Alimente pentru hidratarea pielii. Ce trebuie să mâncați, pentru a avea un ten perfect

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Alege o dietă bogată în antioxidanți

Daca iti doresti sa ai o piele care nu este afectata de stres, trebuie sa ai o abordare holistica.

Asta inseamna schimbari in dieta ta, prin includerea de alimente sanatoase si superalimente. Daca mananci mai multe alimente bogate in antioxidanti, de genul fructelor si legumelor intens colorate, i un aport adecvat de zinc, ce poate fi regasit in carnea rosie, midii, seminte si oua, si consumi acizi grasi esentiali din peste sau alge, poti preveni efectele stresului asupra organismului. Nu uita sa adaugi in farfuria ta superalimente, printre care afine, lamai, patrunjel, broccoli, ceai verde, oua, avocado, seminte si nuci.

Include produse cosmetice care conțin ingrediente active

Pe langa schimbarea dietei, poti contribui la reducerea stresului facand sport regulat si practici de relaxare, de genul meditatiei ori exercitii de respiratie. In plus, este necesar sa adopti o rutina zilnica de ingrijire a pielii cu ingrediente eficiente. Acestea vor avea rol de stimulare a circulatiei, cresterea nivelului de hidratare si vor regla productia de sebum si preveni pigmentarea pielii.

Pentru ingrijirea pielii poti apela la acidul hialuronic, niacinamide, retinol, vitamina C si alfa si beta hidroxi acizi.

Limitează consumul de zahăr

Daca iti doresti sa ai o piele cat mai frumoasa, limiteaza consumul de zahar. Prea mult zahar duce lacresterea insulinei, care provoaca inflamatie in organism si imperfectiuni la nivelul pielii. In plus, mai putin zahar inseamna o crestere a calitatii colagenului si elastinei in piele, care duc la estomparea liniilor fine si a ridurilor, cat si la o piele mai ferma.

Vei descoperi astfel ca pielea ta este mai sanatoasa si mai curata in doar 7 zile de la eliminarea zaharului din consum.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies