Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate. Afla care sunt efectele unei vieti stresante asupra pielii tale, cat si ce ai putea sa faci ca sa ai un ten mai sanatos si mai frumos.

Stresul impacteaza foarte mult sanatatea pielii, dar poate fi combatut prin mici schimbari in stilul de viata. Stresul apare sub forma cosurilor, cearcanelor, zonelor inrosite, cat si a pielii cu aspect obosit si lipsit de stralucire. Pielea se inflameaza si pari mai in varsta decat esti.

Citeste si: Alimente pentru hidratarea pielii. Ce trebuie să mâncați, pentru a avea un ten perfect

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Alege o dietă bogată în antioxidanți

Daca iti doresti sa ai o piele care nu este afectata de stres, trebuie sa ai o abordare holistica. Asta inseamna schimbari in dieta ta, prin includerea de alimente sanatoase si superalimente. Daca mananci mai multe alimente bogate in antioxidanti, de genul fructelor si legumelor intens colorate, i un aport adecvat de zinc, ce poate fi regasit in carnea rosie, midii, seminte si oua, si consumi acizi grasi esentiali din peste sau alge, poti preveni efectele stresului asupra organismului. Nu uita sa adaugi in farfuria ta superalimente, printre care afine, lamai, patrunjel, broccoli, ceai verde, oua, avocado, seminte si nuci.

Include produse cosmetice care conțin ingrediente active

Pe langa schimbarea dietei, poti contribui la reducerea stresului facand sport regulat si practici de relaxare, de genul meditatiei ori exercitii de respiratie. In plus, este necesar sa adopti o rutina zilnica de ingrijire a pielii cu ingrediente eficiente.

Acestea vor avea rol de stimulare a circulatiei, cresterea nivelului de hidratare si vor regla productia de sebum si preveni pigmentarea pielii. Pentru ingrijirea pielii poti apela la acidul hialuronic, niacinamide, retinol, vitamina C si alfa si beta hidroxi acizi.

Limitează consumul de zahăr

Daca iti doresti sa ai o piele cat mai frumoasa, limiteaza consumul de zahar. Prea mult zahar duce lacresterea insulinei, care provoaca inflamatie in organism si imperfectiuni la nivelul pielii. In plus, mai putin zahar inseamna o crestere a calitatii colagenului si elastinei in piele, care duc la estomparea liniilor fine si a ridurilor, cat si la o piele mai ferma. Vei descoperi astfel ca pielea ta este mai sanatoasa si mai curata in doar 7 zile de la eliminarea zaharului din consum.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor