Stresul îți distruge pielea: Efecte negative și cum le poți combate

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate
Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate

O viata stresanta are efecte negative inclusiv asupra pielii tale.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate. O viata stresanta are efecte negative inclusiv asupra pielii tale. Apare sub forma cearcanelor, cosurilor, zonelor inrosite si un general o piele cu aspect oboist si lipsita de stralucire. Poti chiar sa pari mai in varsta decat esti. Trebuie sa ai grija de tine, daca iti doresti sa ai un ten mai frumos si mai sanatos. Efectele stresului asupra ta pot fi combatute cu ajutorul catorva schimbari simple in stilul de viata.

Iata ce poti sa faci:

Alege o dieta bogata in antioxidanti

Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru tine este sa fii sanatoasa din interior. Asta inseamna sa ai grija de dieta ta, in asa fel incat sa consume cat mai multe alimente sanatoase si superalimente. Cand alegi sa consumi alimente care sunt bogate in antioxidanti, de genul fructelor si legumelor intens colorate, vei avea un aport adecvat de zinc, prevenind efectele stresului asupra organismului.

Adauga in farfuria ta superalimene si alimente care contin fitonutrienti, antioxidantii care combat radicalii liberi. Poti incerca affine, lamai, patrunjel, broccoli, ceai verde, oua, nuci si seminte.

Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate
Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Alege produse cosmetice care contin ingrediente active

Pe langa o dieta sanatoasa, este necesar sa adopti o rutina zilnica de ingrijire a pielii cu ingrediente eficiente.

Acestea vor stimula circulatia si vor creste nivelul de hidratare si de lipide necesare pielii, regland in acelasi timp productia de sebum si prevenind pigmentarea pielii. Ar trebui sa alegi ingredient de genul acidului hialuronic, niacinamide, retinol, vitamina C, alfa si beta hidroxiacizi.

Citeste si: Cel mai important element pentru o piele frumoasă, conform dermatologilor

Limiteaza consumul de zahar

Un alt lucru pe care ar trebui sa il faci pentru sanatatea pielii tale este sa limitezi consumul de zahar. Un exces de zahar duce la cresterea brusca a insulinei care provoaca inflamatie in intregul organism si cauzeaza imperfectiuni ale pielii. Mai putin zahar inseamna inclusive o imbunatatire a calitatii colagenului si elastinei din piele, insemnand practice estomparea liniilor fine si a ridurilor, precum si o piele mai ferma.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies