Stresul ne afecteaza in fiecare moment. Iata cateva metode simple cu care sa luptam impotriva lui!

Stresul ne afecteaza in fiecare moment. Iata cateva metode simple cu care sa luptam impotriva lui!
Stresul ne afecteaza in fiecare moment. Iata cateva metode simple cu care sa luptam impotriva lui!

Avand o viata agitata, poate fi dificil uneori sa observam efectele pe care stresul le poate avea asupra starii noastre mentale cat celei fizice.

Stresul este adesea considerat a fi o stare mentala, cu toate acestea se poate manifesta de multe ori si sub forma unor boli fizice, cum ar fi dureri de cap, probleme de stomac, probleme ale pielii, insomnie si crestere in greutate.

Daca te confrunti cu astfel de simptome, ar fi bine sa-ti verifici starea emotionala actuala pentru a putea stabili daca aceste simptome sunt cauzate de stres. Daca este asa, exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor fizice si psihice.



Concentreaza-te sa faci un singur lucru – decat sa incerci sa finalizezi mai multe sarcini, concentreaza-ti atentia si incearca sa faci cate unul pe rand. Acest lucru iti permite sa faci o treaba mai aprofundata ajutandu-te, de asemenea, sa ramai calma. Daca e nevoie sa raspunzi la un e-mail, doar raspunde la e-mail, nu mai incerca sa o faci in timp ce mananci masa de pranz, vorbesti la telefon, etc.


Respira! – concentrarea pe respiratie poate fi terapeutica si te poate ajuta sa te relaxezi. Uneori, cand simti ca lucrurile scapa de sub control, fa o scurta pauza cat sa repiri adanc si apoi vei putea sa vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva, reusind sa le gestionezi mai eficient.

Fii mai atenta – Bucura-te de moment, fara sa-ti faci griji cu privire la ce urmeaza.
Incearca sa-ti faci ceva timp liber in fiecare zi, chiar si pentru o ceasca de ceai sau pentru a citi o carte. De asemenea, incerca sa te bucuri de timp cu prietenii sau rasfata-te cu un masaj.

Fa exercitii – la fel ca endorfina (hormonii fericirii), exercitiile fizice te pot ajuta sa iti canalizezi energia. Endorfinele ajuta, de asemenea, pentru a-ti creste stima de sine si pentru a reduce anxietatea, reducand simptomele de stres.
Combina cu o dieta sanatoasa si un somn profund si de calitate pentru a te asigura ca functionezi la capacitatea ta optima.

Avand un moment pentru noi insine ne ajuta sa castigam un sentiment de calm si claritate. In acest fel scade nivelul noastru de stres si de anxietate si prin urmare ne ajuta sa fim mai relaxate.

Sursa: www.femalefirst.co.uk

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies