Structura unui interviu de angajare. Ce trebuie să faci la un interviu de angajare

Replici interviu de angajare
Structura unui interviu de angajare. Ce trebuie să faci la un interviu de angajare

Întrebările de la interviul de angajare pot reprezenta adevărate capcane. Iată ce trebuie să răspunzi, ca să ai șanse mai mari de a fi acceptat.

Atunci când vreți să vă angajați într-un loc nou, trebuie să treceți cu brio și de interviul de angajare. Iată ce întrebări o să vi se pună și cum trebuie să răspundeți, ca să lăsați o impresie bună angajatorului. Interviul de angajare sperie pe multă lume, în special dacă este vorba despre persoane mai emotive sau mai timide. Dacă vă veți pregăti dinainte, nu aveți cum să dați greș.  

Care sunt întrebările clasice de la interviul de angajare

Ce sa spui despre tine la un interviu

Structura unui interviu de angajare

Ca să nu fiți prins pe picior greșit, trebuie să știți care sunt întrebările clasice care o să vi se pună, indiferent de locul în care vreți să vă angajați. Iată care sunt cele mai importante 10 astfel de întrebări:

1. Spune-mi căteva lucruri despre tine.

2. De ce vrei acest job?

3. De ce îți părăsești locul de muncă actual?

4. Cum te-ar descrie șefii și colegii tăi?

5. Care este cea mai mare realizare profesională a ta?

6. De ce ar trebui să te angajăm pe tine și nu pe altcineva?

7. Care sunt punctele tale forte?

8. Care sunt punctele tale slabe?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

9. Spune-mi despre o provocare sau un conflict cu care te-ai confruntat la locul de muncă și cum l-au depășit.

10. Dă-mi un exemplu despre un moment în care ai făcut o greșeală la locul de muncă. 

În urma răspunsurilor pe care le veți oferi, angajatorul își poate face o idee despre felul dumneavoastră de a fi, dar își poate da seama și dacă sunteți potrivit pentru job-ul respectiv. 

Orice angajator urmărește să afle dacă puteți îndeplini sarcinile pe care le veți avea în fișa de post, dacă sunteți o persoană motivată, dacă puteți lucra în echipă, dacă aveți abilități de comunicare și dacă suntețiprofesionist. 

Ce răspunsuri trebuie să dați la interviul de angajare

structura unui interviu de angajare

Acum, că ați aflat care sunt întrebările care se pun la interviul de angajare, trebuie să vă pregătiți și cu niște răspunsuri pe măsură. 

Aveți însă grijă să nu mințiți și să nu exagerați cu anumite calități pe care le aveți, pentru că riscați ca angajatorul să-și dea seama care este adevărul. 

În primul rând, atunci când mergeți la un interviu de angajare, aveți grijă să fiți atent la întrebările care vi se pun. Nu dați niciodată prea multe detalii legate de un subiect, dacă nu vi se cer de către angajator. 

De asemenea, nu fiți nici prea evaziv în răspunsuri, ca să nu lăsați impresia că ascundeți ceva. Atunci când sunteți întrebat despre educația și experiența dumneavoastră prfesională, încercați să fiți convingător în răspunsuri. 

Menționați doar realizările cele mai importante și nu povestiți toată viața, pentru că riscați să deveniți plictisitor. 

Fiți scurt și la obiect și atunci când angajatorul va vrea să știe de ce vă doriți respectivul job. Nu dați răspunsuri generale, ci bifați exact acele idei care sunt relevante pentru postul pe care vi-l doriți. 

Puteți să spuneți că știți despre ce este vorba în compania respectivă și să-i spuneți angajatorului cu ce considerați că ați putea contribui la creșterea performanței.  De exemplu, un răspun bun ar fi acesta: ”mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu publicul și cred că, dacă aș face parte din echipa dumneavoastră, m-aș integra perfect și aș putea profesa fix pe domeniul de care sunt pasionat”. 

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Atunci când veți fi întrebat despre calitățile dumneavoastră, va fi momentul perfect ca să vă puteți ”vinde”. Enumerați doar calitățile care au legătură cu job-ul respectiv, fără să vorbiți foarte mult de dumneavoastră la superlativ. 

Dacă ați mai lucrat în același domeniu, îi puteți comunica angajatorului ce realizări ați avut în altă companie și cum v-au ajutat calitățile pe care le aveți. 

Menționați și faptul că sunteți o persoană de bază și că aveți capacitatea de a rezolva probleme și eventuale conflicte la locul de muncă.

Intrebari pe care sa le adresezi angajatorului
 

Citeste si: Uite de ce nu ai obtinut job-ul pentru care ai fost la interviu!

În momentul în care angajatorul o să vă ceară să vă spuneți și defectele, fiți sincer, dar fără să dați prea multe detalii. Astfel, nu spuneți niciodată că sunteți perfect și că nu aveți niciun defect profesional, dar nici nu afirmați că nu puteți să vă îndepliniți sarcinile la timp sau că nu puteți lucra în echipă. 

Găsiți un echilibru, astfel încât să-l convingeți pe angajator să vă dea o șansă. 

Nu vă feriți nici să spuneți ce greșeli ați făcut la fostul loc de muncă și cum ați încercat să le îndreptați. De asemenea, fiți sincer și când răspundeți la întrebarea: de ce ați plecat de la locul de muncă pe care l-ați avut?

Gândiți-vă că adevărul se poate afla și dacă ați plecat cu scandal sau din cauza unei greșeli făcute de dumneavoastră, este foarte posibil să nu mai fiți angajat în altă parte. 

Răspunsuri bune sunt: ”am simțit nevoie de o schimbare” sau ”vreau să progresez în carieră și consider că în firma dumneavoastră am mai multe șanse de reușită”. 

Nu vă prezentați la interviul de angajare în ținute sexy sau în culori stridente, ci optați pentru o vestimentație clasică. De asemenea, nu ezitați atunci când oferiți răspunsuri și fiți atenți la mimică și la gesturi. Nu vă dați ochii peste cap, nu vă uitați în altă parte și nu vă jucați cu părul sau cu pixul, pentru că veți arăta că sunteți nesiguri pe calitățile dumneavoastră. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pizza cu legume. Va aduce întotdeauna un strop de prospețime și bucurie pentru toți!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies