Vrei un desert delicios de te lingi pe degete? Prepara acest strudel cu branza de vaci si cirese.
Ingrediente:
Pentru aluat:
20 foi aluat de patiserie
Pentru umplutura:
400 gr branza de vaci semi-degresata
100 gr zahar pudra
300 gr cirese
Alte ingrediente:
200 gr iaurt grecesc
100 ml lapte
2 oua
3 linguri de ulei de gatit
5 linguri de migdale tocate mai mare
4 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Umplutura:
1.
2. Amesteca branza de vaci cu zaharul pudra.
Alte ingrediente:
3. Mixeaza ouale cu iaurtul si laptele. Omogenizeaza.
4. 5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
5. Pune doua foi de aluat in tava si unge-le cu putin ulei.
6. Acopera-le cu 2-3 linguri de umplutura, apoi presara cirese din loc in loc.
7. Ruleaza foile sau strange-le foarte bine, ca si cum le-ai mototoli. Procedeaza asa pana la final. Pune fiecare "rulada" in tava pregatita anterior.
"Asamblare":
8. Unge ruladele cu mixul cu ou, iaurt si lapte.
9. Presara migdalele tocate peste rulade.
10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Strudelele sunt gata cand au prins o culoare rumena.
Serveste-le cu zahar pudra.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro