Ștrudel cu căpșune. Cu aluatul făcut în casă, îl deosebește de orice!

Ștrudel cu căpșune

Ștrudelul cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ștrudel cu căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos ștrudel cu căpșune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ștrudel cu căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango. Un adevărat amestec de texturi!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 550 g de făină
  • 2 ouă
  • 300 ml apă minerală
  • Sare
  • 200 g de unt

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură

  • 550 g căpșune proaspete
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri de amidon
  • 2 lingurițe de scorțișoară

Ingrediente pentru decor

Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro

Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro

  • Zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

 

  • În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de o suprafață plată, pe care punem toată cantitatea de făină, pe care am cernut-o în prealabil, în mijlocul căreia vom sparge și ouăle, pentru ca ulterior să adăugăm și apa minerală, în care am dizolvat sarea, după gust, în prealabil, treptat, timp în care vom începe să frământăm direct cu mâna, toate ingredientele noastre. Procesul se repetă până când toată cantitatea de apa minerală a fost terminată și am obținut un aluat care nu se mai lipește de mâini.
  • Acum că aluatul nostru este gata, este nevoie să îl împărțim în 4 bucăți, cât se poate de egale, urmând să procedam la fel și cu toată cantitatea de unt. Cu ajutorul unui sucitor, începem să întindem o primă bucată de aluat, într-o formă dreptunghiurala, cât mai subțire, suprafața plată fiind unsă cu puțin ulei, în prealabil. O ungem apoi cu puțin unt și o rulăm sub formă de sul. Procesul se repetă și cu celelalte bucăți. Odată terminate toate bucățile de aluat, le vom înveli în folie alimentară și le vom pune în frigider pentru cel puțin o oră.
  • În acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este sa începem prin a tăia toate căpșunele, fie în jumătăți sau în sferturi, în funcție de preferințe, pentru ca ulterior să le punem într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a le amesteca cu zaharul, amidonul, dar și scorțișoara.

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]

  • Acum că atât umplutura, cât și aluatul sunt gata, trebuie să scoatem aluatul din frigider, așezăm toate părțile pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină în prealabil, ulterior începem să împărțim fiecare aluat în parte, în câte bucăți dorim, iar apoi întindem fiecare parte de aluat într-o foaie dreptunghiulară. Procesul se va repeta și cu restul bucăților de aluat rămase.
  • În continuare, vom împărți și umplutura astfel încât să ne ajungă pentru toate foile de aluat rezultate, și începem să punem cu ajutorul unei linguri umplutură, pe 1/2 a formei dreptunghiulare, pentru ca ulterior să aducem deasupra partea goală a aluatului pentru a le unii, iar ulterior putem adăuga și câteva bucăți de căpșune deasupra, înfigându-le în aluat. Procesul se repetă, până când toate bucățile au fost trecute prin aceleași etape.
  • Tot ce trebuie să facem acum este să pregătim o tavă de cuptor dreptunghiulară, de dimensiuni mai mari, pe care așezăm hârtie de copt, așezăm cu grijă desertul nostru, rând pe rând, ulterior îl ungem cu puțin gălbenuș de ou, și introducem tava în cuptor la o temperatură de 180°C timp de aproximativ o oră.
  • După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, îl putem pudra cu puțin zahăr pudră, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Ștrudel cu căpșune [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Mămăligă cu tocăniță de legume. O rețetă adaptată, dar tradițională!

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, pe primul loc cu peste 2 milioane de voturi, după numărarea a 99,9% din procesele verbale. Elena Lasconi îl depășește pe Marcel Ciolacu în lupta pentru locul 2 - HARTA votului