Ștrudel cu mere. Savurează un ștrudel generos, plin de bucăți mari de mere și foietaj crocant făcut în casă!

retete de prajituri de casa

Ștrudel cu mere

Ștrudelul cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ștrudel  cu mere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos ștrudel cu mere, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ștrudel cu mere

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”

strudel cu mere
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mousse în trei culori. Descoperă echilibrul perfect de dulce și cremos!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru foietaj:

- 500 g de făină
- 1/2 linguriță sare
- 300 g de unt rece, tăiat cuburi
- 250 ml de apă foarte rece
- 1 linguriță oțet alb

strudel facut in casa
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură:

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

- 6 mere mari 
- 100 g de zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g de stafide (opțional)
-

50 g de nuci tocate (opțional)
- 2 linguri pesmet
- 1 ou bătut (pentru uns)
- Zahăr pudră (pentru decor)

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea foietajului de casă: Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea. Adăugați cuburile de unt rece în făină. Folosiți un blender pentru patiserie sau degetele pentru a amesteca untul cu făina până când amestecul capătă aspectul unor firimituri mari. Într-un bol separat, amestecați apa rece cu oțetul alb. Adăugați treptat amestecul de apă și oțet peste făină, amestecând ușor până când aluatul începe să se lege.
    Nu frământați prea mult aluatul; trebuie să rămână ușor neomogen. Formați aluatul într-un dreptunghi și înveliți-l în folie alimentară. Lăsați-l să se odihnească în frigider timp de 30 de minute. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină, formând un dreptunghi. Împăturiți aluatul în treimi, aducând o treime din aluat peste mijloc, apoi cealaltă treime peste acesta, ca și cum ați împături o scrisoare. Rotiți aluatul cu 90 de grade și repetați procesul de întindere și împăturire de încă trei ori. Înfășurați din nou aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 1 oră înainte de utilizare.
  2. Pasul 2. Pregătirea umpluturii: Curățați merele de coajă și scoateți sâmburii. Tăiați merele în bucăți mari. Într-un bol mare, amestecați bucățile de mere cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Dacă folosiți stafide și nuci, adăugați-le și pe acestea. Lăsați amestecul să stea timp de 15-20 de minute pentru a se combina aromele.
  3. Pasul 3. Asamblarea ștrudelului: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Întindeți foietajul pe o suprafață de lucru presărată cu făină, formând un dreptunghi mare. Presărați pesmetul pe suprafața foietajului. Acesta va ajuta la absorbția excesului de suc de la mere. Așezați amestecul de mere pe foietaj, lăsând o margine de aproximativ 5 cm pe toate laturile. Împăturiți marginile laterale ale foietajului peste mere, apoi rulați strâns pentru a forma ștrudelul. Asigurați-vă că sigilați bine marginile pentru a preveni scurgerea umpluturii în timpul coacerii.
  4. Pasul 4. Coacerea ștrudelului: Transferați ștrudelul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Ungeți suprafața ștrudelului cu ou bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă. Faceți câteva tăieturi superficiale pe suprafața ștrudelului pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii. Coaceți ștrudelul în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute sau până când foietajul este auriu și crocant. Scoateți ștrudelul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin înainte de a-l tăia.
  5. Pasul 5. Servirea: Presărați zahăr pudră pe deasupra ștrudelului pentru un aspect decorativ. Tăiați ștrudelul în felii și serviți-l cald, eventual cu o lingură de înghețată de vanilie sau cu un sos de vanilie alături. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cele mai bune 5 rețete de smoothie. Rețete răcoritoare pentru anotimpul cald

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies