Anestezia epidurală și riscul crescut de autism. "Știm că bebelușii născuți prin cezariană au o rată mai crescută de autism"

Anestezia epidurală și riscul crescut de autism.
Anestezia epidurală și riscul crescut de autism. "Știm că bebelușii născuți prin cezariană au o rată mai crescută de autism"

O nouă tehnologie pentru depistarea autismului poate revoluţiona medicina

În urma unui studiu de amploare realizat în Canada, s-a demonstrat că anestezia epidurală, nu creşte riscul de autism în rândul copiilor. 120.000 de naşteri au fost atent studiate şi cercetătorii au concuzionat: nu există nicio legătură reală între anestezia epidurală și autism.

Teoriile conspirative au apărut, iniţial în urma unui studiu al unor spitalelor din California de Sud. Rezultatele au început a fi contestate şi tratate cu scepticism de către medicii obstreticieni, ginecologi, experți în medicina materno-fetală şi anesteziști.

Tulburare de spectru autist simptome

Studiul a fost realizat retrospectiv şi nu s-a putut confirma o cauză clară între anestezia epidurala şi autism. Totuşi, medicii au dorit să evidenţieze numărul de factori contractictorii care ar fi îngrijorat oamenii, mai ales că ei nu au putut fi explicaţi.

„Motivul pentru care autorii au ales să excludă femeile în travaliu care au avut nevoie de cezariană nu este explicat.

Știm că bebelușii născuți prin cezariană au o rată mai crescută de autism, însă această statistică ar fi putut să fie controlată în analiza lor. Această excludere înseamnă că probabil în jur de 30% sau 35% dintre femeile care au născut în această perioadă nu au fost analizate”, au explicat reprezentanții Colegiului Regal de Anesteziști din Marea Britanie.

O tehnologie de detectare a autismului mai precisă ar putea fi revoluţionară

Citeste si: Scene șocante! Un băiat de 13 ani, care suferă de autism, împușcat de trei ori de polițiști!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

anestezie epidurala la nastere

Citeste si: Ce a pățit taximetristul care a refuzat să transporte un copil cu autism

Benny Zee, profesor la Universitatea Chineză din Hong Kong a realizat o medodă ingenioasă de scanare a retinei copilului până la vârsta de 6 ani, pentru a identifica precoce riscul de autism şi autismul. Metoda foloseşte o cameră de înaltă rezoluţie, ajutată de un software de calculator ce analizează o serie factori, straturi de fibre şi vasele de sânge ale ochilor copiilor.

„Importanța începerii intervenției timpurii este că tulburarea este încă în creștere, în curs de dezvoltare.

Deci, există șanse mai mari de succes”, a spus Benny Zee, citat de Ruters.

Noua metota a profezorului Zee a fost testată pe 70 de copii. 46 dintre ei aveau autism, iar 24 făceau parte dintr-un grup de control. Tehnologia a identificat un procent de 95,7% din timpul dedicat studiului, iar vârsta media a copiilor a fost de 13 ani.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Medicii specialiști în autism au privit cu bucurie noua descoperiere a doctorului Benny Zee, din Hong Kong. Cel mai greu lucru fiind pentru mulţi dintre ei, faptul că părinţii erau greu de convins de prezenţa autismului, deşi avea semne clare ale bolii.

„De multe ori, părinții vor fi inițial în negare. Dacă ai avea un test medical sau un marker biologic de genul acesta, ar putea face ca părinții să nu intre în negare pentru perioade mai lungi și, prin urmare, copilul ar primi tratament mai repede”,

a a spus dr. Caleb Knight, care conduce un centru privat de terapie pentru autism.

Toate decoperirile doctorului în ştiinţă, în privinţa scanării retinei au fost publicate în EClinicalMedicine.

Din păcate în Hong Kong, copiii cu autism trebuie să aştepte 20 de luni pentru a ajunge la un medic al sectorului medical public.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

STUDIU Creierul femeilor este mai activ decât al bărbaților. Cum se reflectă diferențele uriașe în comportamentul reprezentantelor sexului frumos

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies