Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului. Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate. Ar trebui sa iei in considerare consumul sau zilnic. Exista studii care au demonstrat ca 2 ciuperci demarime medie, daca sunt consumate zilnic, au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului cu 45%. Ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca reprezinta un procent impresionant.

Ca sa determine legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii au efectuat o meta-analiza a mai multor studii privind cancerul. Din rezultatele lor s-a descoperit ca, cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat este mai mic ricul de aparitie a cancerului,in special a celui de san.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile cntin foarte multi compusi bioactivi, printre care si compusi fitochimici (caretonoide, acizi fenolici, alcaloizi, caretonoide), seleniu, polizaharide, fibre, vitamine (vitaminele B si D, acid ascorbic, riboflavina, niacina, tiamina), precum si antioxidanti ergotioneina si gluationa, al

caror rol este esential in prevenirea cancerului. Compusii care se regasesc in compozitia ciupercilor ofera proprietati antimicrobiene,antitumorale si antivirale. In plus, ciupercile au proprietatea de a proteja sistemul cardiovascular si ficatul,ajutand inclusiv la intarirea  sistemului imunitar al organismului,care protejeaza impotriva imbolnavirii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Cum actioneaza ciupercile impotriva cancerului

Nu este momentan cunoscut mecanismul protector al ciupercilor, inca cercetatorii speculeaza ca antioxidantii aflati in compozitia acestora ar putea juca un rol. Sa iti completezi nivelul deantioxidanti in organism inseamna sa contribui la protejarea acestuia de stresul oxidativ si de riscul de cancer.

Astfel, studiile au demonstrat ca un consum zilnic de 2 ciuperci de marime medie ar putea sa reduca riscul de cancer cu 45%.

Dintre acestea, ciupercile shiitake, oyster, maitake si king oyster prezinta cel mai mare continut de ergotenoina, insa si alte tipuri de ciuperci, precum champignon, sunt asociate cu un risc scazut de aparitie ca cancerului.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies