Studiu. De ce femeile sunt mai afectate de pandemie decât bărbații. Explicațiile cercetătorilor

femei afectate de pandemie
Rata mortalității în cazul bărbaților a fost mai mare decât în cel al femeilor

Studiile au demonstrat că pandemia a afectat mai mult femeile. Noi vă dezvăluim care sunt explicațiile acestui lucru, dar și motivele pentru care bărbații au trecut mai ușor peste această perioadă.

Pandemia de coronavirus a lovit întreaga lume în ultimul an. Milioane de oameni și-au pierdut viața, iar alții au luptat cu toate puterile, pe paturile de la Terapie Intensivă, ca să scape de acest virus. Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile au fost cele mai afectate de această pandemie.

Femeile, mai afectate de pandemie decât bărbații

A trecut mai mult de un an de când pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga planetă.

Fiecare țară a fost nevoită să recurgă la diferite restricții, pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului.

Sunt însă și oameni care au pierdut lupta cu noul coronavirus, iar alții au stat internați, au fost intubați și s-au temut pentru sănătatea lor.

Studiile au arătat că femeile și bărbații sunt afectați într-un mod diferit, atât din punct de vedere al îmbolnăvirii, cât și din punct de vedere psihologic sau social.

Concluzia: femeile au avut mai mult de suferit. Cercetătorii au oferit și mai multe explicații. În România, aproximativ 30% dintre femei au fost nevoite să lucreze de acasă. Procentul bărbaților care au făcut asta a fost la jumătate.

Pe lângă sarcinile de la serviciu, femeile au preluat și treburile gospodărești, în totalitate. Fiind acasă, s-au ocupat atât de copii, care și ei, la rândul lor, au făcut școala din fața calculatorului, dar și de gătit, curățenie și cumpărături.

Trebuie să recunoaștem că este mult mai dificil să te concentrezi la ceea ce ai de făcut pentru birou, dacă în același timp copilul sau copiii trag de tine, să le oferi atenția ta.

Citește și: Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech asigură protecție anti-COVID-19 cel puțin 6 luni după rapel 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În plus, fiind pandemie, varianta ca bunicile sau eventual, o bonă, să le ajute pe femei, a ieșit din calcul.

Și iată cum femeile au fost nevoite să se întoarcă în timp, pe vremea bunicilor, când toate treburile din casă și educația copiilor picau doar pe umerii sexului frumos.

Un alt motiv pentru care cercetătorii au spus că femeile au suferit mai mult din cauza pandemiei este și acela că au crescut extrem de mult cazurile de violență domestică.

“Știm că violența domestică se întâmplă de obicei în casă. Când închizi oamenii în casă într-o perioadă de stres, în care nu au bani și nu pot merge la muncă, nu trebuie să fii expert în fizică cuantică să înțelegi de ce poate avea ca rezultat creșterea violenței domestice”, a fost explicația psihologilor.

Rata mortalității, mai mare în rândul bărbaților

Dacă femeile au fost mai afectate de pandemie la nivel psihic, bărbații au avut de suferit la un alt capitol.
De două ori mai mulți bărbați au murit din cauza coronavirusului.

Cercetătorii au explicat acest lucru atât prin stilul de viață diferit al celor două sexe, cât și prin prisma cromozomilor.

Se știe că femeile au doi cromozomi X, în timp ce sexul tare are unul singur.

Atunci când apar infecții sau virusuri, acestea se codifică pe cromozomul X.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Celulele imune ale femeilor vor fi expuse dublu, ca să acționeze, ceea ce înseamnă că răspunsul imun al organismului este mai puternic.

De asemenea, poate conta și stilul de viață. În dreptul bărbaților, procentul fumătorilor este mai mare, spre deosebire de cel al femeilor. Se știe că fumatul afectează, în principal, plămânii, iar aceste organe sunt lovite în plin de coronavirus. Un plămân care nu funcționează la capacitate maximă, din cauza fumatului, nu poate să reacționeze la fel de bine în fața virusului.

Citește și: ”M-am lăsat de fumat și am și slăbit”! Secretul unei diete marca Lygia Alexandrescu, care face minuni

În plus, femeile nu consumă la fel de mult alcool ca și bărbații, iar acest lucru le face să fie mai sănătoase și să aibă mai puține probleme cu inima, de exemplu.

Și stilul alimentar contează foarte mult. În general, femeile au mai multă grijă la ceea ce mănâncă, pentru a nu se îngrășa.

Fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele slabe ajută sistemul imunitar, iar astfel organismul este mai sănătos și mai ferit de anumite boli, printre care și coronavirusul.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies