Studiu de ultimă oră! Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori. Iată de ce este important vaccinul

studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători

Potrivit celor mai recente studii, oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori, imunizarea prin vaccin fiind cea mai bună variantă.

Pandemia de coronavirus a pus pe jar numeroși cercetători din toate colțurile lumii, care lucrează de zor pentru a găsi un posibil antidot. Acesta este și cazul unei echipe de cercetători din Marea Britanie, unde se lucrează la un vaccin pe care specialiștii sper să înceapă să îl testeze începând cu săptămâna viitoare.

Citeste si: Incredibil! Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Luați aminte!

Profesoara Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford, este șeful echipei de cercetători care lucrează la acest vaccin și a declarat pentru BBC că oamenii de știință sunt de părere că este foarte posibil ca un om să se infecteze cu COVID-19 de mai multe ori.

studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori! Imunizarea dată de vaccin ar putea să ne ferească o perioadă mai lungă de timp

Potrivit specialistului, imunitatea indusă de vaccin poate dura mai mult decât cea obținută prin infectare. „Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, a mărturisit Sarah Gilbert.

Citeste si: Plantă misterioasă care ”ar ucide” coronavirusul, descoperită în Africa! Președintele Madagascarului: ”Vom schimba istoria omenirii”

studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători

Mai mult decât atât, șeful echipei de cercetători, a explicat și care este diferența dintre imunitatea obținută prin vaccinare și imunitatea dobândită în urma infectării. „Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a mai spus Sarah Gilbert.

Astfel, prin vaccinare, se crede că răspunsul sistemului imunitar ar rămâne în alertă o perioadă mai lungă de timp, acesta fiind motivul pentru care imunitatea dată de vaccin ar putea fi mai eficientă și de lungă durată decât cea dobândită prin infectare.

Deocamdată nu se știe cât de mult sau care ar fi diferențele de durată dintre cele două variante, dar Sarah Gilbert adezvăluit că, potrivit studiilor făcute pentru MERS, un alt virus din familia coronavirusurilor, foarte asemănător cu COVID-19, sistemul imunitar este încă alert și imunizat la mai mult de un an de la vaccinare.

Citeste si: S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină