STUDIU: Dependenta de dispozitivele digitale are efecte daunatoare asupra copiilor

STUDIU: Dependenta de dispozitivele digitale are efecte daunatoare asupra copiilor
STUDIU: Dependenta de dispozitivele digitale are efecte daunatoare asupra copiilor

Utilizarea excesiva a jocurilor pe computer de catre copiii si tinerii din China pare sa aiba rezultate alarmante, dar fenomenul ar putea avea o relevanta deosebita si pentru parintii din Statele Unite, ai caror copii petrec prea multe ore concentrati asupra dispozitivelor mobile.

 

Documentarul "Web Junkie", prezentat recent pe postul de televiziune PBS, a evidentiat efectele tragice pe care acest fenomen le are asupra adolescentilor, care devin dependenti de jocurile video, informeaza site-ul publicatiei The New York Times. Multi copii chinezi se joaca pe computer timp de multe ore la rand, adeseori fara pauza pentru a manca, pentru a dormi sau pentru a merge la toaleta. Multi dintre acesti adolescenti incep sa creada ca lumea reala din jurul lor este o lume falsa, scrie MEDIAFAX.
Medicii chinezi considera ca acest fenomen reprezinta o boala clinica si au infiintat deja centre de reabilitare, in care adolescentii dependenti de jocurile pe computer sunt inchisi timp de mai multe luni, urmand o terapie draconica, ramanand complet izolati de orice tip de mass-media. Eficienta acestui tip de terapie nu este deocamdata cunoscuta si urmeaza sa fie evaluata in anii urmatori.
Desi dependenta de internet nu este considerata inca o boala clinica in Statele Unite, nu exista insa nicio indoiala in legatura cu faptul ca si adolescentii americani raman
conectati la dispozitive digitale- si deci "deconectati" de la viata reala- mult prea mult timp in fiecare zi, depasind numarul orelor pe care expertii le considera "sanatoase" pentru o dezvoltare normala a tinerilor. Acest comportament incepe devreme, adeseori la nivelul copiilor care inca nu pot sa vorbeasca, carora parintii le ofera telefoanele mobile sau tabletele lor cu scopul de a se amuza si juca singuri, in loc sa observe lumea din jur si sa interactioneze cu persoanele in grija carora se afla.
Intr-o declaratie publica pe care a facut-o in 2013 la conferinta "Children, Adolescents and the Media", Asociata Pediatrilor Americani a citat statisticile socante furnizate de un studiu realizat de Kaiser Family Foundation in 2010: "Copiii cu varste medii cuprinse intre 8 si 10 ani petrec aproape 8 ore pe zi folosind o varietate de surse media, iar copiii mai mari si adolescentii petrec peste 11 ore pe zi folosind aceste surse media".
Televiziunea, cel mai popular "babysitter" timp de multe decenii, a ramas elementul mass-media dominant, insa computerele, tabletele si telefoanele mobile devin gradual tot mai importante.

Documentarul "Web Junkie", prezentat recent pe postul de televiziune PBS, a evidentiat efectele tragice pe care acest fenomen le are asupra adolescentilor, care devin dependenti de jocurile video, informeaza site-ul publicatiei The New York Times. Multi copii chinezi se joaca pe computer timp de multe ore la rand, adeseori fara pauza pentru a manca, pentru a dormi sau pentru a merge la toaleta.

Multi dintre acesti adolescenti incep sa creada ca lumea reala din jurul lor este o lume falsa, scrie MEDIAFAX.

Medicii chinezi considera ca acest fenomen reprezinta o boala clinica si au infiintat deja centre de reabilitare, in care adolescentii dependenti de jocurile pe computer sunt inchisi timp de mai multe luni, urmand o terapie draconica, ramanand complet izolati de orice tip de mass-media. Eficienta acestui tip de terapie nu este deocamdata cunoscuta si urmeaza sa fie evaluata in anii urmatori.


Desi dependenta de internet nu este considerata inca o boala clinica in Statele Unite, nu exista insa nicio indoiala in legatura cu faptul ca si adolescentii americani raman conectati la dispozitive digitale- si deci "deconectati" de la viata reala- mult prea mult timp in fiecare zi, depasind numarul orelor pe care expertii le considera "sanatoase" pentru o dezvoltare normala a tinerilor. Acest comportament incepe devreme, adeseori la nivelul copiilor care inca nu pot sa vorbeasca, carora parintii le ofera telefoanele mobile sau tabletele lor cu scopul de a se amuza si juca singuri, in loc sa observe
lumea din jur si sa interactioneze cu persoanele in grija carora se afla.

Intr-o declaratie publica pe care a facut-o in 2013 la conferinta "Children, Adolescents and the Media", Asociata Pediatrilor Americani a citat statisticile socante furnizate de un studiu realizat de Kaiser Family Foundation in 2010: "Copiii cu varste medii cuprinse intre 8 si 10 ani petrec aproape 8 ore pe zi folosind o varietate de surse media, iar copiii mai mari si adolescentii petrec peste 11 ore pe zi folosind aceste surse media". Televiziunea, cel mai popular "babysitter" timp de multe decenii, a ramas elementul mass-media dominant, insa computerele, tabletele si telefoanele mobile devin gradual tot mai importante.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies