Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat

Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat.
Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat.

Exista studii care demonstreaza ca un consum de 3 pana la 4 cani de cafea pe zi, fie ca sunt cu sau fara cofeina, reduce riscul de deces din cauza unei boli hepatice cronice.

Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat. Exista studii care demonstreaza ca un consum de 3 pana la 4 cani de cafea pe zi, fie ca sunt cu sau fara cofeina, reduce riscul de deces din cauza unei boli hepatice cronice. Astfel, persoanele carea beau cafea, au un risc cu 50% mai mic sa isi piarda viata din cauza unei afectiuni hepatice cronice.

La ce ajuta cafeaua

Cafeaua este accesibila pentru oricine si beneficiile observate in timpul studiului demonstreaza ca poate deveni un potential tratament pentru bolile hepatice cronice. In cadrul acestui studiu au fost incluse 494.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioada de 11ani si s-a descoperit ca cei care beau cafea au un risc mai mic cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat si cu 20% mai mic de a avea ficatul gras, adica steatoza hepatica.

Persoanele care mor la nivelglobal din cauza afectiunilor hepatice cronice au ajun la un numar de 1,3 milioane.

Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat.
Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat. [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: TOTUL despre masca pe bază de cafea| Te scapă de riduri

Desi cafeaua instant are si ea proprietatile sale si este la randul sau benefica, cele mai multe efecte benefices-au observat in cadrul grupului care a consumat cafea macinata, cecontine un nivel mai ridicat

de cafestol si Kahweol. Aceste 2 substante active sunt asociate cu scaderea riscului de boli hepatice cronice, in randul animalelor. Desi participantii la acest studiu au fost aproximativ persoane albe, caucaziene si cu un statut socio-economic ridicat, autorii studiului spera sa isi continue cercetarile si sa isi valideze descoperirile si in cadrul unui grup mai divers de participanti. Cercetatorii mentioneaza ca tipul de cafea consumat de participanti a fost inregistrat la inceputul studiului, insa nu ia in calcul schimbarile in privinta cantitatii si a tipului de cafea consumat de-a lungul perioadei de 10 ani.
Beneficiile cafelei sunt insa dovedite stiintific.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies