DESCOPERĂ: Șoarecii hrăniți cu fast-food au devenit mai proști. Cum afectează creierul o dietă bogată în grăsimi și calorii

Șoarecii hrăniți cu fast-food au devenit mai proști
DESCOPERĂ: Șoarecii hrăniți cu fast-food au devenit mai proști. Cum afectează creierul o dietă bogată în grăsimi și calorii

Studiile au demonstrat că șoarecii care au fost hrăniți cu fast-food au devenit din ce în ce mai proști. Din păcate, și creierul uman este afectat de dietele bogate în grăsimi.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că o alimentație bogată în grăsimi ne poate afecta sănătatea și ne face să ne îngrășăm. Cercetătorii au descoperit însă că și creierul uman este afectat de mâncarea de tip fast-food. 

Șoarecii care au mâncat fast-food s-au prostit

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles, au studiat modul în care se manifestă șoarecii, dacă sunt hrăniți cu fast-food. 

Astfel, pe lângă faptul că animalele s-au îngrășat și și-au dat peste cap metabolismul, și creierul acestora a suferit modificări. 

Memoria a devenit mai precară, șoarecilor le-a crescut anxietatea și au dezvoltat mai multe deficiențe neurologice. În plus, au devenit dependenți de mâncarea bogată în calorii și în grăsimi. 

De asemenea, rozătoarele nu au mai acceptat prezența altor șoareci. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Ce meniu consumă Cristiano Ronaldo zilnic. Are 6 mese în fiecare zi 

 ”Pe lângă faptul că poate fi un indicator al obezității și al disfuncțiilor metabolice, consumul unei diete Occidentale a fost asociat cu abilități cognitive mai reduse pe tot parcursul vieții.

În special, consumul dietei Occidentale în primele etape ale vieții are consecințe negative asupra numeroaselor abilități cognitive în timpul vârstei adulte”, au explicat oamenii de știință. 

Șoarecii hrăniți cu fast-food au devenit mai proști

Dieta bogată în grăsimi și calorii afectează creierul uman

Concluziile studiilor efectuate pe șoareci sunt valabile și în cazul oamenilor. Oamenii de știință au dezvăluit că aceste studii reprezintă un indicator rezonabil, pentru a ne da seama cât de mult influențează creierul o alimentație nepotrivită. 

Creierul nu doarme niciodată, pentru că în timpul somnului, acesta selectează amintiri, informații și reface conexiunile neuronale. De asemenea, este responsabil cu buna funcționare a celorlalte organe. 

Tocmai de aceea, creierul are nevoie de multă energie, pentru a se putea ocupa de întreg organismul. Pe lângă faptul că un om trebuie să doarmă suficient, pentru a-și ajuta creierul, de asemenea, este ideal să consume alimente sănătoase și să consume cât mai multă apă. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cât sport trebuie să faci pe săptămână ca să slăbești și să te menții în formă 

Mâncarea are un efect direct asupra bunei funcționări a creierului. Dacă veți consuma doar alimente bogate în grăsimi, zahăr și cu foarte multe calorii, creierul nu va avea de unde să-și procure energia. 

Astfel, veți observa că vă veți simți obosit, irascibil și nu vă veți putea concentra la fel de bine pe ceea ce aveți de făcut. 

Așadar, nu uitați că expresia ”ești ceea ce mănânci” se aplică și în cazul creierului.

Memoria poate fi afectată de alimentele grase, dar și de cele bogate în aditivi.  Evitați consumul băuturilor care au zahăr, cum ar fi energizantele sau băuturile carbogazoase, evitați carbohidrații rafinați, pentru că aceștia cresc rapid glicemia și eliberează insulină. 

Grăsimile care se găsesc în prăjeli, în dulciuri sau în margarină trebuie, de asemenea, ocolite. Limitați și consumul de alcool și renunțați la fumat. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Doinița Oancea, pregătită pentru o nouă relație? "Ar trebui să ne cunoaștem"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies