STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice

STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice
STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice

Peste 34% dintre pacientii romani care urmeaza un tratament cu antibiotice uita sa ia cel putin o doza pe parcursul terapiei, doar 32,6% respecta cu strictete intervalul de administrare a dozelor, iar dupa trei zile mai mult de jumatate renunta sau nu mai respecta tratamentul, potrivit Sandoz.

 

"Aceste doua greseli sunt cel mai frecvent intalnite in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris. Restul ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice", arata producatorul de medicamente Sandoz.
Potrivit sursei citate, administrarea incorecta duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un
tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor. În unele cazuri grave bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.
"Comportamentul individual ii afecteaza si pe cei din jur pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in organism sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic. De aceea, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului", mai arata Sandoz.

" Aceste doua greseli sunt cel mai frecvent intalnite in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris. Restul ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice", arata producatorul de medicamente Sandoz.



Potrivit sursei citate, administrarea incorecta duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor. În unele cazuri grave bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.

"Comportamentul individual ii afecteaza si pe cei din jur pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in organism sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic.
De aceea, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului
", mai arata Sandoz.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies