Un nou studiu al Universitatii din Graz spune ca vegetarienii se imbolnavesc mai des decat persoanele care consuma carne.
Conform unui comunicate de presa emis in Germania, "vegetarienii se imbolnavesc mai des de cancer si fac mai multe atacuri de cord". In plus, se pare ca vegetarienii sunt si mai instabili psihic.
Cercetatorii au evaluat datele primite de la Sondajul Austriac pentru Sanatate, care este un chestionar de baza in Uniunea Europeana. Oamenii de stiinta au examinat un numar total de 1320 de persoane, impartite in patru grupe a cate 330 de persoane.
Toate grupurile erau comparabile din punct de vedere al genului, varstei si statusului socio-economic. Singurul lucru diferit in grupuri a fost dieta. Cele patru grupuri erau: vegetarieni, consumatori de carne, fructe si legume, persoane care consuma putina carne si persoane care consuma foarte multa carne. 76,4% din participanti au fost femei.
In urma analizarii rezultatelor, s-a stabilit ca vegetarienii au de doua ori mai multe alergii ca persoanele care cosuma carne si au un risc cu 166% mai ridicat de a face cancer.
In plus, vegetarienii au avut un risc de 150% mai mare de aface atac de cord decat consumatorii de carne.
Comparativ cu persoanele care consuma carne, vegetarienii au bifat 14 din cele 18 boli cronice testate.
In aceeasi cercetare, Universitatea din Graz a descoperit si ca vegetarienii au riscuri de doua ori mai mari de a suferi de anxietate si depresie decat consumatorii de carne.
Persoanele care consuma carne des au calitate a vietii mai ridicata, spune acelasi studiu.
Sursa: Sott.net
Conform unui comunicat de presa emis in Germania," vegetarienii se imbolnavesc mai des de cancer si fac mai multe atacuri de cord". In plus, se pare ca vegetarienii sunt si mai instabili psihic.
Cercetatorii au evaluat datele primite de la Sondajul Austriac pentru Sanatate, care este un chestionar de baza in Uniunea Europeana.
Oamenii de stiinta au examinat un numar total de 1320 de persoane, impartite in patru grupe a cate 330 de persoane. Toate grupurile erau comparabile din punct de vedere al genului, varstei si statusului socio-economic. Singurul lucru diferit in grupuri a fost dieta. Cele patru grupuri erau: vegetarieni, consumatori de carne, fructe si legume, persoane care consuma putina carne si persoane care consuma foarte multa carne. 76,4% din participanti au fost femei.
In urma analizarii rezultatelor, s-a stabilit ca
vegetarienii au de doua ori mai multe alergii ca persoanele care cosuma carne si
au un risc cu 166% mai ridicat de a face cancer. In plus, vegetarienii
au avut un risc de 150% mai mare de a face atac de cord decat consumatorii de carne.
Comparativ cu persoanele care consuma carne, vegetarienii au bifat 14 din cele 18 boli cronice testate.
In aceeasi cercetare, Universitatea din Graz a descoperit si ca
vegetarienii au riscuri de doua ori mai mari de a suferi de anxietate si depresie decat consumatorii de carne. Persoanele care consuma carne des au calitate a vietii mai ridicata, spune acelasi studiu.
Sursa:
Sott.net Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro