Pentru cei care nu stiu, cartofii au un continut bogat in nutrienti, inclusiv vitamine A si C, o gama de vitamine B, precum si minerale, calciu, fier, fosfor si potasiu.
Sunt si o sursa buna de fibre si proteine, contin antioxidanti si calmeaza sistemul digestiv.
Când cartofii sunt consumati in starea lor cruda, sub forma de suc, nu maresc nivelul de zahar din sânge. Contin si o forma de “amidon rezistent” ce nu este asimilat de catre corp, care calmeaza tulburarile gastrointestinale si chiar a fost asociat de unii cercetatori cu beneficii in cazul cancerului cervical.
Sucul de cartofi contribuie la crearea unui mediu alcalin in corp si combate acidul excesiv de la nivelul sistemului digestiv.
Antioxidantii prezenti in sucul de cartofi cruzi au proprietati antiinflamatorii, care pot reduce bolile inflamatorii cronice si au potentialul de a ameliora starile de disconfort si durere asociate cu afectiunile inflamatorii, precum artrita si eczemele.
Sucul de cartofi cruzi este folosit in mod traditional la imbunatatirea circulatiei si ca ingredient in regimuri de detoxifiere.Datorita cantitatii mari de fibre, sucul din cartofi cruzi ajuta la diminuarea colesterolului.
Citeste mai multe pe viataverdeviu.ro.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro