Rezultatele unor studii medicale arata ca folosirea interna a sucului fermentat de sfecla previne aparitia tumorilor maligne, detoxifiaza ficatul si intregul organism, si vindeca constipatia si alte probleme intestinale.
Ingrediente necesare:
• 1 borcan din sticla cu volumul de 3 litri.
• 700 grame de radacina de sfecla
• 2 linguri de faina sau 2 felii de paine de secara
• 200 grame de zahar
• 100 grame de stafide
Dieta cu sfecla rosie subtiaza talia si te fereste de bolile cronice
Preparare:
- Taie cubulete radacina de sfecla si apoi rastoarn-o intr-un borcan curat.
- Adauga stafidele, cele 2 linguri de faina si cele 200 de grame de zahar.
- Umple borcanul cu apa fiarta si racita, apoi amesteca bine.
- Inchide borcanul etans cu un capac sau, si mai bine, acopera-i buza cu un tifon gros (ca sa ii permiti sa respire) si depoziteaza-l intr-un loc calduros timp de 6-7 zile ca sa fermenteze.
- Agita borcanul de doua ori pe zi si indeparteaza spuma atunci cand se formeaza.
- Dupa cele 7 zile de fermentatie, strecoara amestecul prin tifon si colecteaza lichidul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sucul de toamna al lui Carmen Bruma! Iti intareste intreg organismul!