Sucuri pentru ficat si digestie. Gasesti aici doua retete extrem de eficiente

Sucuri pentru ficat si digestie. Gasesti aici doua retete extrem de eficiente
Sucuri pentru ficat si digestie. Gasesti aici doua retete extrem de eficiente

Aceste retete aduc beneficii intregului corp, nu doar sistemului digestiv si ficatului.

Contin fructe, legume si seminte si sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului.

Reteta 1

1 lamaie
1 grapefruit
4 catei de usturoi
1 bucatica de radacina de ghimbir
2 linguri de in macinate
1/2 lingurita de seminte de chimen macinate
Frunze de menta
500 ml apa
Se pun toate ingredientele intr-un blender, cu putina apa.

Se mixeaza pana cand rezulta un suc gros. Acesta se amesteca apoi cu 500 ml de apa si se be ape parcursul zilei

Reteta 2

125 g de varza
25 g de telina
1 para
1 lamaie
1 bucatica de radacina de ghimbir
2 cani de apa
Se amesteca toate ingredientele intr-un blender sau robot si se bea sucul rezultat.


Aceste sucuri se beau de regula dimineata, alternand zilnic cele 2 retete. Se poate face o cura de detoxifiere de 3-5 zile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Efecte

Lamaia- este foarte bogata in anumiti acizi care imbunatatesc digestia si mentine buna functionare a ficatului. Sucul de lamaie are proprietati antiseptice prin care previne formarea de bacterii daunatoare in tractul digestiv.

Ghimbirul – este unul din acele alimente care pot face foarte multe lucruri bune pentru sanatatea noastra. Studiile au aratat ca ghimbirul are un efect important in ceea ce priveste recuperarea unui ficat afectat, prin reducerea rezistentei la insulina si prevenirea inflamatiilor.

Grepfruit-ul – contine antioxidanti care sustin sanatatea celulei hepatice. Sucul de grepfruit previne aparitia problemelor metabolice si reduce grasimea din corp – unul din factorii declansatori principali ai ficatului gras (acumulare de grasime la nivelul ficatului).

Semintele de in – contin multi antioxidanti care au un impact pozitiv in reducerea grasimii acumulate in ficat.

Usturoiul – este o sursa excelenta de proteine, aminoacizi si metaboliti care protejeaza ficatul de substante daunatoare.

Atat usturoiul, cat si varza contin sulf mineral care joaca un rol important in detoxifierea ficatului. Alte alimente bogate in sulf care sprijina functia ficatului sunt: broccoli, conopida, ridichea si ceapa.

In plus, varza este foarte buna pentru calmarea durerilor de stomac si refacerea mucoasei gastrice lezate in caz de ulcer sau gastrita.

Semintele de chimen pot ajuta la reglarea a foarte multe functii din corp. Acestea stimuleaza in mod special ficatul sa produca bila, un element important pentru digestie.
Sursa: www.lataifas.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies