Suferi de anemie, oboseala sau alergii ? Siropul de urzica iti rezolva oricare din aceste probleme

Suferi de anemie, oboseala sau alergii ? Siropul de urzica iti rezolva oricare din aceste probleme
Suferi de anemie, oboseala sau alergii ? Siropul de urzica iti rezolva oricare din aceste probleme

Suferinzii de anemie se plang cel mai mult de faptul ca obosesc repede, chiar si in lipsa unui efort fizic semnificativ, acesta fiind simptomul cel mai specific al lipsei de fier.

Urzica este implicata direct in ameliorarea starii de epuizare prin faptul ca ea creste capacitatea sangelui sa absoarba fier. In plus, urzica purifica sangele si datorita proprietatilor antihistaminice, reduce semnificativ simptomelor alergiilor.

Conform cercetarilor de la Universitatea Bastyr din Washington, urzica este o planta foarte nutritiva, bogata in fier, potasiu si siliciu, pro-vitamina A, vitaminele din complexul B si vitamina K. Datorita continutului de vitamina C, care ajuta la absorbtia fierului, urzica este un tonic excelent pentru tratarea anemiei, imunitatii scazute si a starilor de slabiciune si oboseala, simptome specifice lipsei de fier.

Fierul este cel mai important pentru formarea hemoglobinei, o proteina care transporta oxigenul la fiecare celula din corp.

Reteta sirop de urzica pentru anemie – aceste ingrediente ajung pentru 3 litri de suc de urzica

Ingrediente

30-40 varfuri de urzica (sau 150 g de urzica uscata)
5-6 lamai sau portocale
3 litri de apa rece
1 kg de zahar brun sau 200 g de miere

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Preparare

Culegeti

in jur de 30-40 de varfuri de urzica tanara. Varfuri inseamna partea de sus a plantei, cu tot 3-4 frunze de dedesubt. Spalati apoi urzicile si citricele cu otet de mere, pentru a indeparta pesticidele. Tocati plantele si fructele marunt si puneti-le intr-un vas cu apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la macerat 24 de ore.

In dimineata urmatoare, amestecati preparatul si strecurati-l. Adaugati zaharul si amestecati din cand in cand, pana cand acesta se  topeste.

Zaharul se topeste de regula in 24 de ore. Dupa acest interval, turnati siropul in sticle curate si pastrati-le la frigider. Daca folositi miere, nu mai trebuie sa amestecati.

Culegeti urzicile din zone aflate la o distanta cat mai mare de sosele si strazi, unde riscul ca plantele sa fie poluate este mult mai mare.

Daca nu puteti procura urzici proaspete, tinere, folositi urzica uscata, 150 g, pe care o gasiti la magazinele de tip Plafar.

Administrare

Se dilueaza 1/2 pahar de sirop (100 ml) cu 1/4 pahar de apa si se obtine un suc. Aceasta este cantitatea de sirop care se bea zilnic, pana la terminarea preparatului.
Sursa: www.lataifas.ro




Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies