Scortisoara are proprietati terapeutice utile in diabet, gastrita, colesterol sau infectii fungice.
Mai mult, uleiul de scortisoara se poate obtine foarte usor acasa.
Aveti nevoie doar de doua ingrediente:
- 1 bat de scortisoara
- 1 borcan de sticla de 300 g
- ulei vegetal
Cum se prepara
Puneti batul de scortisoara in borcan si umpleti-l cu ulei. Uleiul de masline are un gust mai pregnant, de aceea puteti alege un ulei cu gust neutru, ca cel de floarea-soarelui. Puneti capacul si lasati-l in jur de 3 saptamâni la temperatura camerei. Agitati recipientul zilnic. Dupa aceasta perioada, scoateti batul de scortisoara printr-un tifon si pastrati-l intr-un recipient de culoare inchisa. Poate fi consumat timp de 30 de zile.
Sursa: Antenastars.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro