Daca nu aveti diabet, probabil cunoasteti pe cineva care are. Diabetul zaharat tip 2 a devenit o epidemie.
Xylitolul si diabetul zaharat
De obicei, diabetul incepe cu rezistenta la insulina, celulele neutilizand in mod corect insulina. In momentul in care creste nevoia de insulina, pancreasul isi pierde treptat capacitatea de a o produce. Multe studii clinice au aratat ca, din moment ce consumul de xylitol nu ridica nivelul de zahar din sange, acesta este un indulcitor excelent pentru diabeticii care doresc o alternativa gustoasa si convenabila in alimentatie, fara sa isi puna in pericol sanatatea.
In Romania, numarul persoanelor care sufera de diabet zaharat tip 2 este estimat la 1 milion. Cei care sufera de aceasta afectiune sunt sensibili la alimentele cu un grad ridicat al indicelui glicemic (IG). Cu cat este mai mare valoarea indicelui, cu atat mai rapida este cresterea nivelului de zahar din sange. De exemplu, zaharul alb are IG 85, zaharul brun are IG 70, mierea are IG 60, pe cand xylitolul are IG 7, extrem de scazut.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: farmaciata.ro