In aritmia cardiaca, inima bate neregulat, ritmul fiind fie prea rapid, fie prea lent.
Daca inima bate prea accelerat, cu peste 100 de batai pe minut, diagnosticul este tahicardie. Daca bate prea lent, sub 60 de batai pe minut, este vorba despre bradicardie.
Simptomele aritmiei cardiace
Spre deosebire de palpitatii, cand cel afectat are impresia ca inima sare peste una sau doua batai si care de obicei trec de la sine, aritmia cardiaca este mult mai grava, deoarece poate duce la infarct miocardic.
- Batai ale inimii violente sau dureroase
- Durere sau discomfort in piept
- Respiratie dificila (dispnee)
- Ameteala
- Tremur
- angoasa
- oboseala
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aritmia cardiaca este o afectiune cu riscuri mari, de aceea cel suferind trebuie sa ia medicamentele prescrise de medic.
Cocktail din plante pentru aritmie – reteta
O reteta foarte buna impotriva aritmiilor, conceputa de botanistul James A. Duke si numita “Angelade”, este un cocktail din plante si alimente cu substante chimice care regleaza bataile inimii si tensiunea arterial: angelica, morcov, telina, seminte de fenicul, usturoi si patrunjel.
Se pun toate ingredientele (in cantitati egale) intr-un storcator de fructe, adaugand si putina apa. Se beau cate 2 pahare pe zi din acest suc minunat. Se pot adauga si alte plante, precum paducel, talpa gastei sau valeriana.Angelica – contine 14 compusi antiartimici, unii dintre ei la fel de eficienti ca si medicamentele blocante ale canalelor de calciu.
Telina si usturoiul – joaca de asemenea un rol important in aceasta reteta.
Pe langa faptul ca ajuta la prevenirea si tratarea aritmiilor, acestea contribuie si la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului. Telina contine blocante ale canalelor de calciu si multe alte fitochimicale esentiale: apigenina, apiina, magneziu si potasiu, iar usturoiul este un agent anti-aritmic puternic. In unele studii realizate pe animale de laborator, pulberea de usturoi a ajutat la prevenirea tahicardiei si a fibrilatiei ventriculare.Sursa: www.lataifas.ro