Suferi de un dezechilibru hormonal? Incearca aceste solutii eficiente inainte de a recurge la un tratament medicamentos!

Suferi de un dezechilibru hormonal? Incearca aceste solutii eficiente inainte de a recurge la un tratament medicamentos!
Suferi de un dezechilibru hormonal? Incearca aceste solutii eficiente inainte de a recurge la un tratament medicamentos!

Hormonii joaca un rol important in mentinerea sanatatii organismului. Pe langa faptul ca mentine echilibrul psihic, acestia sustin buna functionare a functiilor sexuale, a metabolismului si a sistemului endocrin.

Pentru mentinerea lor in limite normale, tine cont de aceste lucruri.

Exclude din alimentatie grasimile „rele”


Cel mai bine este sa consumi cat mai putine grasimi polinesaturate, adica acizi grasi omega-6, care pot duce la inflamarea celulelor si, implicit, la aparitia unui dezechilibru hormonal. Asadar, evita uleiul vegetal, margarina si alte produse care contin grasimi „rele”.

Consuma cafea cu moderatie

Prea multa cafeina poate declansa dereglarea sistemului endocrin, cu atat mai mult cu cat sunt implicati si alti factori stresori.

Asadar, consuma cu moderatie cafea, ciocolata, ceai negru si alte produse pe baza de cafeina.

Fereste-te de substantele toxice

Toxinele gasite in pesticide, plastic, in produsele casnice, dar si in cele cosmetice pot provoca un dezechilibru la nivel hormonal, intrucat acestea imita hormonii in organism si nu mai permit corpului sa-i produca pe cei naturali. Evita produsele care contin parabeni, ftalati si bisfenol A (BPA).


Mananca echilibrat

Cand ai o alimentatie haotica, bogata in produse procesate sau bogate in zaharuri, organismul produce mai putina leptina, hormon esential in reglarea apetitului si mentinerea bunei functionari a metabolismului. De aceea, este important sa oferi organismului alimente din toate grupele, pentru a-l mentine sanatos.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies