Daniela Condurache a povestit cum arătau momentele în familie alături de mama ei, atunci când veneau sărbătorile și trebuiau să prepare cozonaci.
Daniela Condurache este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din țară, care a reușit de fiecare dată să ducă tradițiile moldovenește mai departe. Astfel, în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, Daniela Condurache a povestit care este secretul cozonacului moldovenesc și cum arătau momentele din familie atunci când acesta era preparat.
„Sufletul e rețeta cozonacului moldovenesc.” Daniela Condurache, despre cozonacul moldovenesc
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Daniela Condurache este una din artistele de muzică populară care nu duce mai departe doar cântecul și portul tradițional, ci încearcă să se apropie cât mai mult de perioada copilăriei și de mâncărurile pe care le făcea împreună cu mama ei pentru a nu pierde tradiția. A povestit care este secretul pentru cozonacul moldovenesc, dar și cum arătau momentele dinainte de sărbători atunci când acesta era preparat.
Nu exista nicio sărbătoare fără cozonac, iar de hramul satului nu pleca niciun musafir fără să guste din el.„Sufletul e rețeta cozonacului moldovenesc. Și sunt niște cantități care trebuie respectate. Mama avea un cult pentru cozonac. Dacă duceam laptele sau ingredientele pentru frământat, trebuia să fim mereu îmbrobodite. Nu aveai ce căuta pe lângă covată neîmbrobodită. La noi se cocea cel puțin 8-10 kilograme de cozonac, cuptoare întregi de cozonac, pentru că era atât de bun. Hramul era cu cozonac. Nu pleca niciun musafir fără cozonac făcut de mama.”, a povestit Daniela Condurache.
„Era un întreg ritual pentru cozonacul pe care îl făcea mama.” Daniela Condurache, despre sărbătorile de astăzi
Daniela Condurache a mai povestit că încearcă și ea să respecte anumiți pași din rețetele pe care mama ei le făcea, mai ales dulciurile de sărbători. Acele momente au rămas tipărite în suflet, iar pentru artistă, Crăciunul este sfânt. Pe lângă cozonacii pe care îi prepară și astăzi, Daniela Condurache păstrează tradiția împodobitului brazilor, astfel că nu exista însă nu împodobească cel puțin patru brazi, de care să se bucure pe toată perioada sărbătorilor.
„Eu acum fac la fel. Fac niște păști extraordinare, respectând niște pași pe care îi făcea mama. Punea ouăle de cu seara, le punea la călduț. Era un întreg ritual pentru cozonacul pe care îl făcea mama. Pentru mine, Crăciunul este sfânt. Am casă cu pridvor și cerdac și acolo îmi împodobesc cât pot eu de frumos. Fac cel puțin 4 brazi. Doi mai micuți și unul imens. Atât de mult mă fascinează bradul de Anul Nou, colindele, magia.”, a povestit Daniela Condurache în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.