Daniela Condurache a povestit cum arătau momentele în familie alături de mama ei, atunci când veneau sărbătorile și trebuiau să prepare cozonaci.
Daniela Condurache este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din țară, care a reușit de fiecare dată să ducă tradițiile moldovenește mai departe.
„Sufletul e rețeta cozonacului moldovenesc.” Daniela Condurache, despre cozonacul moldovenesc
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Daniela Condurache este una din artistele de muzică populară care nu duce mai departe doar cântecul și portul tradițional, ci încearcă să se apropie cât mai mult de perioada copilăriei
„Sufletul e rețeta cozonacului moldovenesc. Și sunt niște cantități care trebuie respectate.
„Era un întreg ritual pentru cozonacul pe care îl făcea mama.” Daniela Condurache, despre sărbătorile de astăzi
Daniela Condurache a mai povestit că încearcă și ea să respecte anumiți pași din rețetele pe care mama ei le făcea, mai ales dulciurile de sărbători. Acele momente au rămas tipărite în suflet, iar pentru artistă, Crăciunul este sfânt. Pe lângă cozonacii pe care îi prepară și astăzi, Daniela Condurache păstrează tradiția împodobitului brazilor, astfel că nu exista însă nu împodobească cel puțin patru brazi, de care să se bucure pe toată perioada sărbătorilor.
„Eu acum fac la fel. Fac niște păști extraordinare, respectând niște pași pe care îi făcea mama. Punea ouăle de cu seara, le punea la călduț. Era un întreg ritual pentru cozonacul pe care îl făcea mama. Pentru mine, Crăciunul este sfânt. Am casă cu pridvor și cerdac și acolo îmi împodobesc cât pot eu de frumos. Fac cel puțin 4 brazi. Doi mai micuți și unul imens. Atât de mult mă fascinează bradul de Anul Nou, colindele, magia.”, a povestit Daniela Condurache în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.