Aceasta reteta de sufleu de branza este foarte simpla si este gata imediat.
Ingrediente
50 g unt, 50 g faina, 300 ml lapte, 4 oua, 100 g branza telemea, mustar, piper, parmezan.
Mod de preparare
Se unge un vas cu putin unt. Intr-o cratita se topeste restul de unt, se presara faina, apoi se adauga laptele, amestecandu-se continuu, pana se obtine un sos gros. Se ia cratita de pe foc. Se da branza pe razatoare, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma. Se adauga galbenusurile in sosul ce s-a racit, se amesteca bine, apoi se pune branza, mustarul, condimentele si, cu grija, albusurile. Se rastoarna sufleul in vasul Jena, se presara deasupra parmezan si se coace timp de 20 de minute. Se serveste fierbinte.
sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro