Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!
Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare! Se mai numește și pojarniță în termeni populari, iar denumirea sa de specialitate este Hypericum perforatum. Sunătoarea se numără printre plantele care sunt folosite foarte frecvent în scop terapeutic, mulțumită beneficiilor multiple pe care aceasta le aduce. Sunătoarea se administrează de obicei sub formă de ceai, dar poate fi regăsită și sub formă de capsule ori tincturi diverse. Sunătoarea este folosită des ca adjuvant la îmbunătățirea stării de sănătate, cât și pentru ameliorarea mai multor simptome mulțumită principiilor active pe care aceasta le conține. Prezentam în cele ce urmează proprietățile acestei plante minunate, cât și beneficiile pe care le aduce și moduri diferite de utilizare.

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare! Se mai numește și pojarniță în termeni populari, iar denumirea sa de specialitate este Hypericum perforatum. Sunătoarea se numără printre plantele care sunt folosite foarte frecvent în scop terapeutic, mulțumită beneficiilor multiple pe care aceasta le aduce. Sunătoarea se administrează de obicei sub formă de ceai, dar poate fi regăsită și sub formă de capsule ori tincturi diverse. Sunătoarea este folosită des ca adjuvant la îmbunătățirea stării de sănătate, cât și pentru ameliorarea mai multor simptome mulțumită principiilor active pe care aceasta le conține.

Prezentam în cele ce urmează proprietățile acestei plante minunate, cât și beneficiile pe care le aduce și moduri diferite de utilizare.

Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!
Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Ce este sunătoarea

Sunătoarea este o plantă erbacee care creste în mai multe regiuni precum Europa, America, Australia, Noua Zeelanda și Asia de Est, aceasta regasindu-se de obicei în zonele de câmpie și de deal. Poate fi recunoscută ușor mulțumită florilor sale galbene în forma de stea, a frunzelor ovale și a tulpinii care ajunge cu aproximație până la 30 de centimetri înălțime.

Sunătoarea poate creste și până la un metru înălțime daca îi sunt oferite condițiile de mediu necesare. Florile de sunătoare se culeg vara, de obicei în lunile iunie- iulie și se lasă la uscat în locuri umbrite.  

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Ce conține sunătoarea

Hipericina este un principiu activ care se regăsește în compoziția sunătoarei, cu puternice proprietăți antiseptice, antivirale și antidepresive.

O alta substanță importantă care se regăsește în compoziția sa este hiperforina, cu proprietăți antidepresive, antibacteriene și calmante. Putem menționa un aspect important și anume că sunătoarea a fost inclusă în numeroase studii dedicate depresiei iar rezultatele indică faptul că aceasta are un efect benefic și, daca este consumată în anumite doze, acesta este similar cu cel al  medicamentelor antidepresive.

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce beneficii oferă sunătoarea

Consumul de sunătoare aduce următoarele beneficii:

- combate stările depresive, de anxietate sau de insomnie;

- asigura funcționarea normală a sistemului hepato-biliar;

- reduce inflamațiile;

- ameliorează simptomele de gripă și răceală;

- ameliorează migrenele;

- ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor;

- atenuează durerile de stomac.

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies