Aceste alimente sunt extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Unele dintre ele au fost interzise de Uniunea Europeana insa ele inca se regasesc pe rafturile magazinelor din anumite parti ale lumii (cum ar fi Statele Unite).
Arsenicul din pui
Sunt anumiti fermieri care aleg in continuare sa le dea puilor arsenic. Aceasta este o substanta toxica utilizata pentru a le dilata vasele de sange, astfel incat carnea sa para mai roz si mai proaspata.
Carnea din conserve, iradiata
Pentru conservare, unii producatori expun carnea unor nivele reduse de radiatie.
Painea toxica
Pentru a scurta timpul necesar dospirii, anumiti producatori folosesc acidul bromic in compozitia painii. Consumul substantei poate duce la dereglari ale rinichilor si a sistemului nervos si favorizeaza aparitia cancerului.
Coloranti artificiali
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Fiind create din gudron de carbune sau petrol, colorantii artificiali pot fi foarte nocivi.
Faina
Pentru a face faina sa aiba o culoare impecabila, anumiti producatori folosesc o substanta utilizata in mod normal pentru producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse din plastic.
Carnea tratata cu hormoni
In ultimii ani s-a observat o crestere a numarului de imbolnaviri de cancer hormonal.
O posbilia explicatie este folosirea excesiva a hormonilor pentru cresterea vitelor.Carnea de porc
Pentru cresterea masei musculare a animalelor este folosit un aditiv alimentar numit rectopamina. O substanta asemanatoare este folosita si in producerea medicamentelor impotriva astmului. Consumul acetui aditiv duce la obezitate, probleme cardiace, insomnie, dureri de cap si tremurat.
Bauturile energizante
Anumite bauturi energizante contin ulei vegetal bromat, o substanta folosita la solutiile ignifuge.
Substanta este este extrem de periculoasa – afecteaza tiroida si faciliteaza aparitia bolilor autoimune.Sursa www.9am.ro