Află din rândurile următoare care este rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, care adesea împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețetele sale delicioase.
Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 900 ml de lapte;
- 4 ouă;
- 4 gălbenușuri;
- 150 de grame de zahăr;
- 10 ml extract de vanilie;
- 2 lime.
Pentru caramel ne trebuie următoarele ingrediente:
- 200 de grame de zahăr;
- 100 ml apă;
- 10 ml suc de lămâie.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul destul de simplu, iar rezultatul de-a dreptul delicios.
„ Este o rețetă simplă, nu este foarte grea. Folosesc 900 de ml de lapte. Am pus ouăle, am pus zahărul. Rad și coaja de lime. Punem și vanilie. Acum pur și simplu amestec ingredientele, laptele, ouăle, zahărul, lime și vanilia. Am amestecat bine, până se topește zahărul. Între timp, am să fac caramelul. Pun zahărul, apa. Am amestecat compoziția mai bine și îi iau și spuma de deasupra. Am să pun și niște lime în caramel. Acum pun zahărul-caramel în recipiente. Am pus un ml, doi de zahăr. Aștept să se întărească, după care am să pun compoziția. Deja s-a întărit. Acum pun compoziția. Vreau să scot tot ce înseamnă bule de aer. Am să acopăr fiecare recipient cu aluminiu, iar acum am să umplu cu apă fierbinte până la jumătatea recipientului. La cuptor preîncălzit, 30-35 de minute, la 160 de grade. Le las să se răcească, după care le pun în farfurie. Sunt foarte bune a doua zi, reci, de la frigider. ”, a spus Sorin Bontea pe pagina sa de YouTube.