Broccoli, conopida, spanac si varza de Bruxelles. Acestea sunt superlegumele pe care le eviti, desi ar trebui sa le incluzi in dieta ta.
Bogate in vitamine si minerale, aceste legume te ajuta sa slabesti si te protejeaza de mai multe tipuri de cancer. Cu toate acestea, le eviti din cauza gustului neplacut pe care il au atunci cand le gatesti.
Exista insa cateva modalitati simple prin care poti le poti prepara pentru a te bucura din plin de gustul placut si proprietatile miraculoase.
Broccoli- este delicios atunci cand este blansat (dupa este fiert 2-3 minute, se pune in apa rece cu gheata); in acest fel, ramane crocant si isi pastreaza si nutrientii. Dupa blansare, adauga, neaparat, suc de lamaie!
Varza de Bruzelles- renunta sa o mai fierbi (capata si o consistenta moale). In schimb, taie-o in jumatate, asezoneaz-o cu usturoi si uleiuri aromate si coace-o in cuptor, pe o tava cu hartie de copt!
Spanac- adauga fructe si ulei de masline atunci cand faci salate; acestea ii mai iau din amareala. Daca il sotezi, adauga, neaparat, condimente: usturoi, chili.
Conopida- Frige-o pe grill cu condimente si va deveni dulceaga si crocanta. Daca o sotezi, foloseste doar putin ulei de masline.
Sursa: andreearaicu.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro