Folosite cel mai adesea in prepararea cozonacilor, branzoicilor si a altor produse de patiserie, aceste mici bombe de dulceata nu doar ca sunt o alternativa sanatoasa la nocivele dulciuri.
Stafidele sunt o alternativa sanatoasa, plina de beneficii pentru intregul organism si pot fi consumate si ca atare, in locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahar si aditivi extrem de nocivi.
Stafidele consumate zilnic sunt un adevarat "pansament" pentru stomac, deoarece acestea contin o cantitate mare de fibre si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au usor efect laxativ si previn constipatia, dar ajuta si la eliminarea mai rapida a toxinelor din corp.
Stafidele sunt resurse importante de potasiu si magneziu, elemente care ajuta la reducerea aciditatii gastrice si a eliminarii toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.
Continutul bogat de fier si complexul de vitamina B pe care il contin stafidele ajuta la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimuleaza producerea de celule rosii din sange, celule cu rol extrem de important, si anume cel de a transporta oxigenul catre tesuturi.
Un antioxidant numit catehina prezent in stafide ajuta la protejarea impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori si cancer de colon.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro