Carbohidratii sunt una dintre principalele surse de energie pentru organismul nostru, energie necesara pentru derularea functiilor vitale in conditiile cele mai bune, in special atunci cand suntem supusi unui efort fizic sustinut.
Creierul este cel care functioneaza aproape in totalitate cu energia dezvoltata de carbohidrati.
Multa vreme specialistii in nutritie au considerat ca grasimile ar fi cele mai vinovate pentru cresterea in greutate si raspandirea obezitatii, dar studiile din ultimul timp au demonstrat ca vina cea mai mare in acest caz, o au carbohidratii.
Dar exista doua tipuri de carbohidrati: carbohidratii simpli (carbohidrati rai) si carbohidratii complecsi (carbohidrati buni).
Carbohidratii simpli sunt compusi cu un continut mare de zaharuri si un continut mic de fibre; ei sunt cu atat mai nocivi sanatatii cu cat continutul de fibre este mai mic.
Dintre alimentele cu continut mare de carbonati simpli sunt: zaharul, chips-urile, sucurile carbogazoase, ketchup-ul, dulciurile, painea si pastele din faina alba, orezul alb, mancarea fast-food, prdusele de patiserie. Legumele, leguminoasele si fructele contin si ele carbohidrati simpli, dar in acelasi timp si o cantitate mare de...
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro