Mihaela Bilic a vorbit despre senzația de foame și ce trebuie să facem când ne confruntăm cu aceasta.
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țară, care de-a lungul carierei sale s-a făcut remarcată prin abordarea diferită a dorinței de a slăbi. Mai exact, nutriționista promovează slăbitul natural, fără diete și prin acțiuni conștiente de a mânca ceea ce trebuie, astfel încât să poți câștiga lupta cu kilogramele.
Invitată în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, Mihaela Bilic a vorbit despre o problemă comună, care apare în mintea noastră frecvent atunci când traversăm o perioadă în care vrem să câștigăm lupta cu kilogramele în plus: foamea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mihaela Bilic explică ce trebuie să faci atunci când te confrunți cu senzația de foame
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Nutriționista a încercat să explice că foamea este un sentiment complet normal, de care trebuie să ținem cont. Mihaela Bilic susține că nu trebuie să ne temem de acest sentiment, ci să îl acceptăm și să îl ignorăm atunci când apare. Specialistul în nutriție susține că trebuie să treacă cel puțin 4-5 ore între mese pentru a mânca din nou.
„ Senzația de foame există în noi. E ca un locatar din ăla antipatic, care non-stop nu scapi de el. Noi trebuie de fapt să o păcălim, să o ducem cu zăhărelul, să o lăsăm să crească. Pe o scară de la 0 la 10, să ajungă să fie de o intensitate de 6 spre 7 și abia atunci să o satisfacem. Ăsta ar fi un comportament care te-ar pune la adăpost de kilogramele în plus. În schimb, noi ne gândim că nu ar fi bine să ne fie foame. Noi avem foame de nota 1 spre 2 și ne gândim să mâncăm ceva înainte să ne fie mai foame de atât că dacă îmi e foame mai mult de atât, o să mi se blocheze slăbitul și prima gură de mâncare, aia se pune. S-au creat niște așa zise argumente pe care nimeni nu încearcă să le clarifice și pe care toată lumea le folosește. Obiectivul capului nostru, care ne face din vorbe, este ca noi să mâncăm. Sunt oameni care zic că dacă nu mănâncă le scade glicemia și leșină. Exact așa ar trebui să vorbim cu noi „Băi, dar te rog eu, leșină! Hai că aștept să leșini, să te trezești, îți dau cu puțină apă și mergem mai departe, că de mâncat nu îți dau.” Măcar 4-5 ore să treacă între mese. Se numește maturitate alimentară .”, a spus Mihaela Bilic.