Daniela Ploia a avut o copilărie dificila, marcata de sărăcie, iar ea a trebuit sa muncească de mica. Inca din timpul scolii generale, artista a lucrat cu ziua la sapa.
Ea nu se simte stânjenita sa recunoască ca a îmbrăcat haine primite ca donație si ca a participat frecvent la parastasele din sat.
Daniela Ploia a vorbit despre viața ei. Ce lipsuri au marcat-o
Daniela Ploia, o cântăreață populară foarte iubită, este și inginer și a urmat și studii medicale. Cu toate acestea, și-a urmat pasiunea de a cânta și a devenit cunoscută în acest domeniu. Însă, în copilărie, Daniela a trebuit să muncească cu ziua la sapa pentru a-și ajuta familia, având șapte frați și un singur pat în care dormeau toți. De asemenea, frații ei mergeau să doarmă la bunica lor pe rând.
„Provin dintr-o familie numeroasa, suntem șapte frați. Chiar ma gândeam la mama cum a reușit sa crească șapte copii, îmi amintesc de neajunsurile noastre. Si daca ar fi lucrat, nu si-ar fi permis sa dea bani pentru șapte copii când pleacă la școală. Am avut parte de lipsuri, le-am simțit, m-au întărit, m-am ambiționat. Nu aveam timp de joaca, trebuia sa muncim. In agricultura, mergeam cu sapa la oameni, cu ziua sa ne câștigam existenta. Imi doream sa câștig banutii mei. Vedeam la bunica ca asta facea si i-am zis ca vreau sa merg cu ea sa fac bani. Nu erau foarte multi bani, dar inca de pe atunci ii ajutam pe ai mei pentru ca vedeam cat de greu le este. Îmi mai cumparam si eu cate ceva dar eram foarte ponderata, munceam banutul si stiam ca nu pot sa-l risipesc. Din clasa a 5-a am inceput sa merg cu bunica, mai lipseam si de la scoala.”, a mărturisit Daniela Ploia, conform starpopular.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Daniela Ploia avea rezultate excelente în școală
Chiar dacă avea puțin timp pentru a învăța, Daniela a obținut note excelente în școală. În timpul liber, ea a început să participe la festivaluri pentru a câștiga bani și pentru a se susține pe sine și familia sa într-un alt fel decât prin munca la câmp.
„Nu ne permiteam hăinuțe, mai primeam. Eu mai capatam de la prietene haine, sora mea era mai increzuta, nu primea. Eu eram mai de la tara, tot timpul primeam, eram pomanagie, unde sunt pomeni, si eu sunt prezenta. Imi aduc aminte ca venise bunica de la o pomana si incepusem sa plang ca nu ma luase si pe mine.
Citește și: „Nu mă interesează”. Marcela Fota, criticată după ce s-a aflat că are un nou iubit