Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon. Bucură-te de o explozie de verdețuri într-o supă rafinată!

reteta de supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon

Supa cremă de broccoli reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Supă cremă de broccoli. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Supă cremă de broccoli, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Supă crem ă de broccoli

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Supă cremă de broccoli, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețetă de   Supă crem ă de broccoli este de 30 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 50 minute

Rețeta de Supă crem ă de broccoli este pentru 4 persoane

supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Supă crem ă de broccoli

  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • 4 căni de broccoli tăiat cubulețe
  • 4 căni de supă de pui sau legume (sau apă)
  • 1 căni de smântână lichidă
  • 1 cană de brânză cheddar rasă
  • sare și piper după gust

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai buna reteta de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!

Mod de preparare - Supă crem ă de broccoli

Pasul 1.  Într-o oală mare, topiți 2 linguri de unt sau încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați o ceapă medie, tocată și 2 căței de usturoi, tocați fin și gătiți timp de 3-5 minute sau până când ceapa devine translucidă și ușor maronie.

Pasul 2.  Adăugați 4 căni de broccoli tăiat cubulețe și amestecați bine pentru a combina toate ingredientele, cât mai bine cu putință.

Pasul 3.  Adăugați 4 căni de supă de pui sau legume (sau chiar și apă) și amestecați bine. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când broccoli-ul este moale și ușor de tăiat cu o furculiță, pentru a ne asigura că se va pasa cu ușurință.

Pasul 4.  Îndepărtați oala de pe foc și permiteți supa să se răcească puțin, pentru ca ulterior să o pregătim așa cum se cuvine, pentru a deveni cremă.

Atenție însă! Este nevoie să păstrați lichidul în care bucățile de broccoli s-au răcit, pentru că vom avea nevoie de el.

Pasul 5.     Într-un blender, adăugați broccoli-ul fiert și o jumătate din lichidul de fierbere. Blenduiți până când obțineți o pastă netedă și cremoasă. Adăugați restul de lichid de fierbere și amestecați din nou.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Întoarceți amestecul în oală și adăugați o cană de smântână lichidă și o cană de brânză cheddar rasă. Amestecați bine până când brânza este topită și supa este omogenă. Asezonați cu sare și piper după gust.

Pasul 7.  Încălziți din nou supa pe foc mic timp de câteva minute sau până când este încălzită bine. Serviți supa caldă și cremoasă de broccoli cu o felie de pâine crocantă sau crutoane, dacă doriți. În plus, deasupra puteți presăra și puțină verdeață, la alegere sau câteva semințe de susan.

Pasul 8.  Această supă cremoasă de broccoli este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru o gustare între mese. Broccoli-ul este bogat în nutrienți, cum ar fi vitamina C și fibrele, ceea ce face această supă o opțiune sănătoasă pentru întreaga familie. Această rețetă simplă și delicioasă este perfectă pentru a satisface pofta de ceva sănătos și delicios în orice zi. Urmați acești pași simpli pentru a vă bucura de o supă cremoasă și delicioasă de broccoli.

Supa cremă de broccoli  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Macarons cu boabe de cafea, un desert delicios, elegant și sofisticat



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pizza cu vită, ardei gras, roșii, ciuperci și presărată cu cașcaval deasupra! O combinație surprinzătoare și gustoasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies