Supă cremă de ciuperci. Experimentează o explozie de gusturi cu supa cremă de ciuperci, o combinație rafinată între aroma de ciuperci și smântână!

Rețetă de Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  supă cremă de ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci, preparată exact pe gustul vostru.   

Rețetă de Supă crem ă de ciuperci

Rețetă de Supă cremă de ciuperci [Sursa foto: pexels]

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  supă cremă de ciuperci, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 8 persoane

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente – Supă crem ă de ciuperci

  • 2 kilograme de ciuperci
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 cuburi de unt (la temperatura camerei)
  • o ceapă roșie mare
  • 3 căței de usturoi
  • sare (după gust)
  • un sfert de linguriță de tarhon uscat
  • 4 căni de supă de pui
  • o jumătate de cană de smântână lichidă
  • piper negru măcinat (după gust)
  • pătrunjel proaspăt

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă de Supă cremă de ciuperci [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat!

Mod de preparare - Supă crem ă de ciuperci

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 kilograme de ciuperci. Rând pe rând, vom curăța ciupercile și le vom tăia în bucățele mai mici. Ciupercile se pun într-un bol de dimensiuni mai mari, iar momentan le vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  Imediat apoi, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu spre mare, iar apoi vom turna 4 linguri de ulei de măsline. În momentul în care uleiul s-a încins, vom adăuga 4 cuburi de unt (la temperatura camerei). Atenția însă! Pentru a ajuta procesul de topire al untului, din când în când, puteți amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pasul 3.  Odată ce untul s-a topit complet, vom adăuga și ciupercile tăiate anterior, pe care le-am lăsat în bol. Este nevoie să amestecăm din când în când, pentru a se acoperi cu uleiul de măsline și cu untul adăugat în oală. Ciupercile se gătesc timp de aproximativ 10 minute, la foc mediu spre mare, până în momentul în care se rumenesc. După cele 10 minute, vom scoate din oală o cană de ciuperci, de care vom avea nevoie mai târziu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Rețetă de Supă cremă de ciuperci [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!

Pasul 4.  Între timp, vom reduce focul la nivel mediu și vom adăuga o ceapă roșie mare, tocată mărunt, 3 căței de usturoi tocați mărunt, ingrediente pe care le vom amesteca tot cu o lingură de lemn, pentru a se combina uniform. Mai gătim pentru încă un minut, apoi adăugăm sare (după gust), un sfert de linguriță de tarhon uscat și 4 căni de supă de pui.

Pasul 5.   Ridicăm nivelul focului și gătim timp de 10 minute, până când va ajunge la punctul de fierbere. După cele 10 minute, vom îndepărta oala de pe foc, iar cu ajutorul unui blender vom prepara supa noastră cremă de ciuperci, și ne vom opri abia când supa noastră este complet netedă. Abia atunci vom mai adăuga și o jumătate de cană de smântână lichidă, piper negru măcinat (după gust), dar și o parte din ciupercile pe care le-am păstrat mai devreme și amestecăm.

Pasul 6.  Supa cremă de ciuperci se transferă în boluri, deasupra vom mai adăuga restul ciupercilor rămase, cu puțin pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, iar rețeta este gata!

Supa cremă de ciuperci  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat